FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

10870

A legjobb sportfilmek

Legújabb válogatásunkban a valaha készült legjobb sportfilmek jutnak főszerephez. Rocky? A Millió dolláros bébi? A szív bajnokai? Vajon melyek a valaha volt legjobb sportfilmek? Alábbi összeállításunkból megtudhatod!

20. Az elátkozott Leeds United (2009)

A Leeds United focicsapata a hetvenes években magasan a legjobb volt az angol labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben. Miután Don Revie, a rendkívüli tehetségnek tartott menedzser elhagyta a csapatot, helyét a Leeds és Revie egyik legnagyobb bírálója, az ellenszenves Brian Clough vette át. Az edző új taktikát akart érvényesíteni, azonban már a játékosok szintjén is kemény ellenállásba ütközött. Az elátkozott Leed United David Peace nagysikerű regényének adaptációja.

Az elátkozott Leeds United (2009)

19. Én, Tonya (2017)

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

Én, Tonya (I, Tonya, 2017) - Előzetes

18. A nagy kékség (1988)

Jacques rendkívüli rokonságban van az óceánnal, szokatlanul hosszú ideig képes lélegzet nélkül a víz alatt tartózkodni. Gyermekkori barátja és vetélytársa, Enzo, aki már a szabad merülés világbajnoka, versenyre hívja. Küzdelmük, vonzódásuk visszahívó erejű vágyakozásuk tárgya mindig ugyanaz: a nagy kékség.

A nagy kékség (Le grand bleu, 1988)

17. Hurrikán (1999)

Rubin Cartert (Denzel Washington) barátai és ellenfelei azért nevezik Hurrikánnak, mert úgy bokszol, ahogy előtte senki – biztos lehet benne, hogy hamarosan ő lesz a középsúlyú profi világbajnok. Ám a sors egy váratlan balegyenessel egy életre kirepíti őt a ringből: egy New Jersey-i kocsmában hármas gyilkosság történik, Hurrikánt bevádolják, letartóztatják, majd hamis bizonyítékok alapján életfogytiglani börtönre ítélik. A rács mögött minden megváltozik: a hiú, nagyvilági sikerember csendessé és visszahúzódóvá válik. Amikor évek múlva egy fiatal rajongója megpróbálja rávenni, hogy kérjenek perújrafelvételt, ő nem akar kötélnek állni: szívesebben maradna zárkájában. Ám az egyre erősebbé váló szabadítási akció meggyőzi, és újra feltámad benne a régi harci szellem: szabad akar lenni, mégpedig bármi áron…

Hurrikán (The Hurricane, 1999)

16. A szív bajnokai (2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·