FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

10873

15. Pénzcsináló (2011)

Billy Beane élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A’s baseballcsapat vezetője. Mivel kisköltségvetésű csapatról van szó, nem sok eséllyel szállnak ringbe a trófeákért. Ekkor Beane megismerkedik Peter Brand statisztikussal, aki bemutatja neki elméletét. Eszerint, ha pusztán a játékosok évek alatt gyűjtött statisztikáiból indulnak ki, kevés pénzből egy remek csapatot tudnak összeállítani. Kezdetben rengeteg ellenállásba ütköznek, de úgy tűnik, az ötlet sikeres lehet.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

14. Creed: Apollo fia (2015)

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) sosem ismerte legendás apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creed-et, aki még azelőtt elhunyt, hogy ő megszületett volna. Ettől még nem kérdéses, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába, apja és Rocky összecsapásának helyszínére megy. A srác felkeresi a legendás bokszolót, és arra kéri, legyen az edzője. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) meglátja benne az erőt és az elhivatottságot, és szárnyai alá veszi a tehetséget, de az egykori bajnoknak egy olyan „ellenféllel” is meg kell küzdenie, ami sokkal halálosabb veszéllyel fenyegeti, mint bárki a szorítóban.

Sylvester Stallone rendezi a Creed 2-t!

13. A grund (1993)

A grundban Scotty szüleivel új városba költözik, ahol nehezen fogadják be, mivel a baseball nem az erőssége. De végre beindul a nyári szünet, ahol minden összejön: barátok, grund, kalandok, első csók és harc a szomszéddal és annak kutyájával.

A grund (The Sandlot, 1993)

12. Emlékezz a titánokra (2000)

Amikor Boone-t, a fekete edzőt nevezik ki a csapat élére, Alexandriában elszabadul a pokol. Mivel a győzelem mindennél fontosabb, Boone-nak és fehér edzőtársának Yoastnak, meg kell értetnie a diákokkal, hogy az előítéletekből még soha nem született győzelem. Közben a település többi lakosának gondolkozása is változik.

Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

11. A leggyorsabb indián (2005)

Burt Munro egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került. Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A leggyorsabb Indian (The World's Fastest Indian, 2005)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·