10 elképesztő tény az Avatar című filmről

10 elképesztő tény az Avatar című filmről

13985

Érdekességek az Avatar című filmről

Az Avatar története szerint egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő, Na’vik élnek. A gyönyörű és érintetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel.

Avatar (2009)

10. A film a gyártási költség (237 millió) több, mint 10-szeresét hozta vissza bevétel formájában (2 milliárd, 782 millió), így minden idők legtöbb bevételét generáló mozija lett. 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték le lökte a trónról, ám idén újra bemutatták a mozik Kínában, ami elégnek bizonyult ahhoz, hogy újra visszatérjen a csúcsra.

9. A rendező, James Cameron már régen, még a Titanic debütálása előtt megírta a filmet, csak arra várt, hogy a technológia lehetővé tehesse a megfelelő látvány létrehozását.

Érdekességek az Avatar című filmről

8. A forgatás során ún. „motion capture” (kb. mozgásérzékelés) technikát is alkalmaztak, amely képes a színészek mozgását rögzíteni és virtuális képmásukat létrehozni. A mozgás rögzítéséhez jelzőpontokkal ellátott ruhára van szükség. A ruhák mellett műhajat is használtak, mert a haj animációja túl sok nehézséget okozott volna.

7. Cameron egy merőben új 3D-s kamerát fejlesztett ki, hogy el tudják készíteni a filmet. Ez tulajdonképpen két kamera együttesét jelenti. A lencséknek az volt a funkciója, hogy utánozzák az emberi szem térbeli látását.


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download