Döbbenet! A herceg nem csókolhatja meg többé Hófehérkét

2466

Döbbenet! A herceg nem csókolhatja meg többé Hófehérkét

Eltávolították Disneylandből azt az installációt, amely Hófehérke és a Herceg csókját ábrázolja. Egyesek szerint innen már nincs messze, hogy ezt a rajzfilmet is törölje a Disney. Nemrég felújították a kaliforniai Anaheimben található Disney-park egyik leghíresebb útját, amelyet „Hófehérke útjának” is szoktak nevezni, és amelyen keresztülhaladva a látogatók felidézhetik a történet leghíresebb jeleneteit.

Disney mesék, amiknek az eredetijét nem olvasnád fel este a gyerekeknek

A megújult ösvényről azonban végérvényesen eltávolították az „igaz szerelem csókja” jelenetet, azt, amelyben a herceg a csókjával ébreszti fel Hófehérkét a halálból. A Disney hercegnős filmjeinek visszatérő témája „az igaz szerelem csókja”. Az 1937-es Hófehérke és a hét törpe című rajzfilmben a főszereplőt Florian herceg szó szerint életre kelti azzal, hogy megcsókolja. A dolog természetesen ezúttal is a túlzott politikai korrektség jegyében történt, a kritikusok szerint ugyanis a jelenet aláásta a kölcsönös beleegyezés fontosságáról szóló harcokat, mivel a történet szerint Hófehérke eszméletlen és lényegében halott a jelenet alatt, így a herceg csókja beleegyezés nélkülinek tekinthető.

Az elmúlt időszakban egyébként számtalan rajzfilm került komoly sortűz alá a politikai korrektség jegyében. A Disney már eddig is olyan klasszikusokat törölt a kínálatából, mint a Dumbo és a Pán Péter, míg a kisgyerekeknek szóló Muppet Show című sorozatuk egyes részeire rendkívüli figyelmeztetést adtak ki káros tartalom miatt.

Többé már nem minősül gyerektartalomnak a Dumbó és a Pán Péter című mese

(Via Promotions.hu)


Article Tags: ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download