FILMEZZUNK.HU
Istenbe vetett hitéről vallott a Forrest Gump sztárja

Istenbe vetett hitéről vallott a Forrest Gump sztárja

2549

Istenbe vetett hitéről vallott a Forrest Gump sztárja

A Dan hadnagyként ismert színész, Gary Sinise életében fordulópont volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás. Felesége révén került közelebb a katolikus egyházhoz, majd családját meglepve karácsonykor ő is megbérmálkozott. A legjobb férfi mellékszereplőként Oscar-díjra jelölt színész, életrajzi könyvében írt megtéréséről. „Nem mondta ki ugyan soha, de azt hiszem megkötötte a békéjét Istennel” – ezt a Forrest Gump című filmben a főszereplőt játszó Tom Hanks mondja Dan hadnagyról.

Istenbe vetett hitéről vallott a Forrest Gump sztárja

Az Oscar-díjas színész nem tévedett sokat, hiszen az 1994-ben bemutatott film után, bár jó pár évvel, de a Dan hadnagyot alakító Gary Sinise is befogadta Istent a szívébe. A 66 éves Sinise arról is mesél nemrég megjelent Grateful American (Hálás amerikai) című önéletrajzában, hogy milyen volt az útja a katolikus vallásig. Hitéről többször is tanúságot tett, legutóbb a Catholic News Service-nek adott interjújában is beszélt a kezdetekről. Felesége, Moira Sinise az 1990-es évek végén egy színdarabban játszott (The playboy of the Western World) és félt, hogy szerepe miatt visszaesik az alkoholfüggőségbe, ezért egy Anonim Alkoholista (AA) csoporthoz fordult segítségért.

„Egyszer elment egy katolikus templomba és megkérdezett egy francia hölgyet, hogy merre találja az AA-találkozót. Erre a nő azt mondta neki: „Magának katolikusnak kellene lennie”. Ebben a pillanatban megváltozott benne valami”

– árulta el Sinise feleségéről, majd hozzátette, hogy Moira nem kapott vallásos neveltetést. Bár anyukája még katolikus volt, de már ő sem gyakorolta a hitét. Ezt követően Moira Észak-Karolinába utazott a gyerekekkel, ahol férje éppen forgatott. Amikor odaértek, egy hurrikán miatt evakuálni kellett a várost, amit végül autóval hagytak el.

„Amikor éppen Charlotte-ba tartottunk és tombolt mögöttünk a hurrikán, a feleségem odafordult hozzám és azt mondta, hogy katolikus lesz”

– mondta Sinise. Bár férje először jót nevetett ezen, Moira valóban így tett és miután hazaértek elkezdett hittanra járni és a gyerekeket is átíratta egy katolikus iskolába. A család pedig közösen járt misére és 2000-ben húsvétkor Moira bérmálkozott. Bár Gary is járt a családdal templomba, számára a 2001-es terrortámadások után vált a hely igazi megnyugtató „otthonná”. Mégis, közel tíz évet várt még azzal, hogy ő is bérmálkozzon.

„A családom előtt titokban tartottam, hogy hittanra járok. 2010-ben, szentestén azt mondtam nekik, hogy menjünk a Morton’s Steakhouse-ba és ott fogyasszuk el az ünnepi vacsorát. Aztán amikor a templomhoz értünk, mindenki kérdezte, hogy mit keresünk itt. Azt válaszoltam, hogy gyerünk, menjünk be. Besétáltunk és a pap megbérmált. Csodálatos volt.”

Gary Sinise számára a hit mellett fontos lett a jótékonyság is. Elmondása szerint a 2001-es terrortámadások változtatták meg az életét. Ez a szörnyű tragédia felhívta a figyelmét arra, hogy segítsen másokon. Szívesen látogat meg katonákat, akiknek koncertekkel gyűjt adományokat, Dan hadnagy nevét viselő zenekarával, továbbá otthont hozott létre sebesült veteránoknak számára és iraki gyerekek oktatását segíti.

16 híresség, aki nyíltan beszél az Istenbe vetett hitéről

(via 777blog.hu)


Article Tags: · · · ·