Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

249

3. Dolores Claiborne (1995)

Dolores Claiborne kemény munkával, házvezetőnőként keresi a kenyerét. Lánya, Selena, akit Dolores 15 éve nem látott, egy New York-i magazinnál dolgozik újságíróként. Egy napon Selena különös küldeményt kap faxon: egy Bangor-i újság cikkének másolatát, mely egy gyilkossággal gyanúsított nőről szól. És fölé van firkálva egy üzenet: “Ez nem a te anyád?” És Selena, bár munkája Arizona államba szólítaná, mégis a Maine-beli sziget felé veszi útját, ahol Dolores a letartóztatást várja. A vád: hogy brutálisan lelökte a lépcsőn és meggyilkolta munkaadóját, az öreg hölgyet, akinél időtlen idők óta dolgozott.

Dolores Claiborne (1995)

Tudtad-e?

Stephen King úgy írta meg a könyvet, hogy Dolores szerepére végig Kathy Batest képzelte el. Bates akkor nyűgözte le a szerzőt, amikor találkoztak a Tortúra (1990) forgatásán. Nem mellesleg ez Kathy Bates kedvenc szerepe a karrierje során.

2. Titanic (1997)

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad-e?

Morgan Robertson 14 évvel a Titanic megépítése előtt megírt, Hiábavalóság című regénye kísérteties hasonlóságot mutat a Titanic elsüllyedésének körülményeivel. A regény cselekménye szerint minden idők legnagyobb hajója, amit mindenki elsüllyeszthetetlennek tart, egy jéghegynek ütközik és elsüllyed, mivel pedig nincs elég mentőcsónak, az utasok nagy része odavész. Az író hátborzongató módon még a hajó süllyedésének hónapját is megjósolja, regénybeli hajóját szintén áprilisban éri a szerencsétlenség, ráadásul a Titan nevet viseli.

1. Tortúra (1990)

Paul Sheldont (James Caan), a népszerű amerikai írót tragikus autóbaleset éri a coloradói havas országutak egyikén. A balesetet sikerül túlélnie, a biztos haláltól egy nő, Annie Wilkes (Kathy Bates) menti meg. Annie jól ismeri az írót, ugyanis nagy rajongója Paul munkásságának. A sérültet saját házába viszi, s mivel szakképzett ápoló, képes őt megfelelően ellátni. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni. Paul lassan ráébred, hogy valójában a nő foglya, aki semmitől sem riad vissza, hogy örökre megtartsa magának.

Annie Wilkes (Tortúra, 1990) - Kathy Bates

Tudtad-e?

A filmben található egy utalás egy másik Stephen King adaptációra, Ragyogás (1980) című filmre, amikor a közeli hotelben megőrült férfit említik.

//Spencer&Hill//

14 elképesztő film, amelyet egy színész alakítása tett naggyá

(Történetek és érdekességek forrása)


Article Tags: · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download