FILMEZZUNK.HU
Dustin Hoffman legjobb filmjei

10 Dustin Hoffman film, amit mindenképpen látnod kell

18314

6. Sleepers – Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Négy fiú egy gyerekes csínnyel megöl egy embert. Javítóintézetbe kerülnek, ahol pokoli megaláztatásban lesz részük. Amikor felnőttként újra találkoznak, kiderül, hogy kettőjük megölte egyik kínzójukat. A másik kettő azonnal segítségükre siet, hátha sikerülhet végre feldolgozniuk a múlt eseményeit.

Sleepers - Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Tudtad, hogy…?

… a színészek időbeosztása annyira szoros volt, hogy voltak, akik az egész forgatás során egyszer sem találkoztak? Kevin Bacon például sem Robert De Niroval, sem Dustin Hoffmannal nem találkozott.

5. Aranyoskám (Tootsie, 1982)

Michael Dorsey nehéz természetű színész, akivel senki nem akar együtt dolgozni egész New Yorkban. Úgy dönt, hogy ha ő nem tud munkát találni, akkor valaki mássá kell válnia. Női ruhát húz, és Dorothy Michaels néven színésznői karrierbe kezd egy szappanoperában. Ebből azonban számos gond adódik, többek között az, hogy beleszeret gyönyörű kolleganőjébe.

Aranyoskám (Tootsie, 1982)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman még korábbi színésztársát, Jon Voightot is át tudta verni? Egyszer, amikor Voight épp egy étteremben volt, Hoffman odament hozzá nőnek öltözve, s Voight végig azt hitte róla, hogy egy rajongója.

4. Diploma előtt (The Graduate, 1967)

Ben, a szégyellős és halkszavú fiú épp befejezte az egyetemet, és midene megvan ahhoz, hogy szép karriert fusson be. Azoban a szülei barátaniál tett látogatása során megismerkedik Mrs. Robinsonnal, aki elcsábítja a fiút. Kettejük közt viszony alakul ki, amikor azonban a nő rájon, hogy fiatal szeretője belszeretett lányába, mindent megtesz, hogy Elaine-t férhjez adja. Ben azonban végre a sarkára áll, és és megszökteti az oltártól álmai nőjét.

Diploma előtt (The Graduate, 1967)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman mellett olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·