FILMEZZUNK.HU
Dustin Hoffman legjobb filmjei

10 Dustin Hoffman film, amit mindenképpen látnod kell

18294

3. Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 1969)

Joe Buck, a floridai szépfiú reményekkel telve érkezik New Yorkba: abban bízik, hogy sikerül majd selyemfiúként karriert csinálnia. Hamarosan azonban megismerkedik Ratso Rizzóval, a kisstílű, és nem éppen jó fizikumnak örvendő bűnözővel. A két férfi összebarátkozik, és együtt szövik tervüket a nagy dobásra, amely azonban kétséges, hogy összejön-e valaha.

Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 1969)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman tartott tőle, hogy a túlságosan jól ápolt külseje miatt nem kapja meg a szerepet, ezért arra kérte a film menedzserét, találkozzanak egy manhattani utcán? Dustin Hoffman kéregetőnek öltözve jelent meg, és a menedzser sokáig észre sem vette őt, mígnem egy ponton odasétált hozzá és felfedte valódi kilétét.

2. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a végrendeletből az is kiderül, hogy a hagyaték hárommillió dollárnyi részét bátyja, Raymond (Dustin Hoffman) kapta, aki egy intézetben él, mert Savant-szindrómás autista. Charlie azt tervezi, hogy Raymond gyámja lesz, így hozzáférhetne a milliókhoz is. De Raymondról gondoskodni nem egyszerű, csak sportalsót hajlandó viselni, minden nap meg kell néznie a tévévetélkedőt,  fél a repüléstől és 23:00- kor mindig le kell feküdnie. Közös útjuk során Charlie sokat tanul bátyjától, és  lassanként megszereti különc szokásait. Egy idő után már jobban vágyik az ő társaságára, mint a milliókra.

Esőember (Rain Man, 1988)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman a forgatás előtt egy évet töltött autista emberekkel és családjaikkal? Színészi karrierje kezdete előtt egy pszichiátriai intézetben dolgozott, ezen tapasztalatait is fel tudta használni a filmhez.

1. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) igyekszik jó apa lenni, de a legtöbb időt a munkája veszi el, fontos számára a karrier. Egy napon felesége, Joanna (Meryl Streep) közli vele, hogy elhagyja a családot, kilép az anya szerepből és megpróbálja megvalósítani önmagát. Tednek hirtelen minden a nyakába szakad. Egyedül vásárol be, főz, takarít, gyermeket nevel, s mindeközben megpróbálja a munkáját is megtartani. A hosszú hónapok során megerősödik, és fiával való kapcsolata új szintre emelkedik. Másfél év után Joanna váratlanul hazatér…

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

Tudtad, hogy…?

… a legnagyobb bevételt hozó film volt az USA-ban, 1979-ben?

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Dustin Hoffman alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása itt és itt)

 //spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·