Tudta? Louis de Funés-t minden állásából kirúgták, mielőtt felfedezték volna

Tudta? Louis de Funés-t minden állásából kirúgták, mielőtt felfedezték volna

926

Tudta? Louis de Funés-t minden állásából kirúgták, mielőtt felfedezték volna

Vannak hírességek, akiknek annyira szerencsésen alakul az életük, hogy már egész fiatalon befutnak, viszont vannak, akiket sokkal kacifántosabb út vezet a hírnév felé. A legendás francia színész és komikus, Louis de Funés fiatalkora sem volt egyszerű.

Az 1914 júliusában született sztár nem egyik pillanatról a másikra vált híressé. Igazi zabolázatlan művészlélek volt, nagyon szeretett rajzolni, és a kiváló hallása miatt ügyesen zongorázott is. Miután kicsapták a középiskolából, próbálta eltartani magát. Szinte nem volt olyan állás, amit ne próbált volna ki. Rövid ideig dolgozott műszaki rajzolóként, fotós gyakornokként, de még varróházban is foglalkoztatták.

Az összes állásából elbocsátották őt. Amikor 1939-ben kirobbant a második világháború, nem sorozták be katonának – akkor arra hivatkoztak, hogy egy hiba történt a rendszerben, de az alacsony termete is szerepet játszhatott abban, hogy végül alkalmatlannak találták a harchoz. Sokáig egy bárban, zongoristaként kereste a kenyerét Párizs egyik neves bárjában. Védjegye volt, hogy zongorázás közben mindig furán grimaszolt, ezzel pedig a vendégeket rendszeresen megnevettette.

Ekkortájt jött az ötlet, hogy komikusnak áll, egy évig még színészetet is tanult. Színházban játszott, de a ’40-es években visszatért a zongorázáshoz, mert úgy vélte, hogy egy alacsony, kopasz férfi úgysem kellene a filmiparba. Közben összebarátkozott Daniel Gélin színésszel és rendezővel, aki bátorította, hogy ne adja fel a színészetet. 1945-ben, 31 esztendősen jó barátjának köszönhetően kapta meg élete legelső szerepét, a La tentation de Barbizon című francia filmben rajta kívül Gélin is szerepelt.

Már 38 éve, hogy elhunyt Louis de Funés – Ilyen jóképű volt fiatalon a francia színész

Ezután a ’40-es években több szerepet is kapott, de az átütő sikerre még várnia kellett néhány évet. Az 1956-ban megjelent Átkelés Párizson című film után kezdték fontosabb szerepekkel elhalmozni őt. Sikeressége csak fokozódott, amikor 1964-ben megjelent A Saint Tropez-i csendőr című vígjáték, ami a népszerű Csendőr-filmek első része volt. Ugyanebben az évben a Fantomas is nagy sikert aratott számára. Az 1966-os Egy kis kiruccanás című mozija minden idők legnagyobb francia kasszasikere volt.

Filmezés mellett a színházban is remekelt, 1975 márciusában szívinfarktust kapott, ezután színházi munkáitól végleg megvált, filmes szerepeket még elvállalt, de már nem annyit, mint karrierje csúcsán. Utolsó mozija, A csendőr és a csendőrlányok 1982-ben jelent meg, 1983 januárjában, 68 évesen örökre lehunyta a szemeit.

Már 38 éve, hogy elhunyt Louis de Funés – Ilyen jóképű volt fiatalon a francia színész

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download