Titán című francia pszichológiai thriller

Beteges transznemű horrorfilm nyerte a Cannes-i filmfesztivál fődíját

1206

Beteges transznemű horrorfilm nyerte a Cannes-i filmfesztivál fődíját

A Titán című francia pszichológiai thrillernek, Julia Ducournau rendezésének ítélte az Arany Pálmát szombat este a 74. cannes-i fesztivál zsűrije – jelentette be Spike Lee zsűrielnök a díjkiosztó legelején. A sokak által beteges transznemű horrorfilmként leírt film vetítésén több tucatnyian annyira rosszul lettek, hogy mentőt kellett hívni hozzájuk.

Titán című francia pszichológiai thriller

Középen a rendező, Julia Ducournau, széleken pedig a főszereplők

Julia Ducournau a második női rendező, aki a fesztivál történetében átveheti az Arany Pálmát. A 37 éves rendezőnő a versenyprogram legfiatalabb rendezője, alkotása pedig a 24 alkotás közül a legradikálisabb film, ami számos néző részéről a díszvetítésen elég egyértelmű és heves negatív reakciót kapott.

A horror és a pszichológiai thriller határán mozgó film főhőse egy sorozatgyilkos pszichopata táncosnő és egy, a tíz éve eltűnt fiát kereső tűzoltó (Vincent Lindon) találkozásáról szól. A film főszerepét alakító Agathe Rousselle – aki először játszott filmben – a fesztivál egyik nagy felfedezettje. A horrorfilmek rajongóként is ismert rendezőnő – akinek Sharon Stone amerikai színésznő adta át a fődíjat – köszönetet mondott a zsűrinek, amiért

“a filmes élményeinkben és az életünkben is több sokszínűségre szólít fel, és köszönet azért is a zsűrinek, hogy hagyta beengedni a szörnyeket”.

A film korábbi díszbemutatóján a francia sajtó szerint a gusztustalanságok, egy nő saját magán végrehajtott abortusza, összevarrt és szétvágott bőrök, agresszív leszbikus jelenetek, betegesen kigyúrt emberek, és töménytelen erőszak miatt több mint 20 ember annyira rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzájuk, néhányan pedig elhányták magukat. A Le Figaro szerint maga a vetítés alakult át horrorrá. A Titán ősztől látható a magyar mozikban.

Sharon Stone kitálalt: szexre kényszerítették az Elemi ösztön forgatásán

(Via Hetek.hu)


Article Tags: · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download