10 Antonio Banderas film, amit vétek lenne kihagyni

15640

Antonio Banderas legjobb filmjei

Antonio Banderas sokoldalú személyiség, tehetséges színész, énekes és rendező, aki hű maradt a gyökereihez és karitatív tevékenységéért is elismerésekben részesült. Pedro Almodóvar határokat feszegető filmjeitől jutott el egészen a világhírig – legismertebb filmjei: Zorro álarca, Desperado, Evita, Shrek-sorozat. 3-szoros Golden Globe jelöléssel büszkélkedhet (Evita, Zorro álarca, És a főszerepben Pancho Villa, mint maga). A spanyol Malagában született színész a napokban ünnepli születésének a 61. évfordulóját, melynek apropójából egy csokorba szedtük a 10 kedvenc filmünket tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Antonio Banderas produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Evita (1996)

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: “Ne sírj értem, Argentína”. Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor.

Evita (1996)

Tudtad, hogy…?

… a film egyes jeleneteit Budapesten forgatták? Forgattak a Hősök terén, az Andrássy úton, valamint Akadémia utcában.

9. Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Gerogrio és Ingrid Cortez egyszerű külvárosi házaspárnak tűnik, szép házzal és két gyerekkel. A valóságban azonban visszavonult szuperkémek, akiket még egyszer visszahívnak egyetlen küldetés erejéig. Eltűnt kémtársaikat kell megtalálniuk, azonban a bevetés nem alakul olyan simán, mint várták, és őket is foglyul ejtik. Az egyetlen reményük, hogy két gyermekük utánuk ered és megmenti őket.

Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a filmbeli kémszervezet neve O. S. S. (“Organization of Super Spies”, am. szuperkémek szervezete)? Ez volt a rövidítése a CIA elődje nevének is.

8. A 13. harcos (The 13th Warrior, 1999)

Ahmed Ibn Fadlant (Antonio Banderas), az udvaroncot Bagdadból a messzi északra küldik egy mondva csinált megbízatással. A kiküldetés valódi oka, hogy Ahmed a rossz lányba szeretett bele. Kr. u. 922-ben egy ilyen megbízás jó eséllyel a soha viszont nem látást jelentette. Ahmed északon hamar összetalálkozik a vikingekkel, akik valamilyen titkos ellenségről beszélnek, a Wendolról. A Wendol éjszaka támad, megcsonkítja és felfalja áldozatait. Ahmed kezdetben nem hisz a mesének, de találkozik egy jóssal, aki figyelmezteti a vikingeket, hogy ha nem vesznek maguk közé egy harcost, aki nem északról való, akkor kudarcot vallanak. A tizenharmadik harcos a bátor Ahmed lesz, aki a vikingek oldalán száll hadba az ismeretlen szörnnyel.

A 13. harcos (1999)

Tudtad, hogy…?

… a film nem hozott sok pénzt a készítőknek? Mindössze 32 millió dolláros bevételre tett szert az USA-ban, és kevesebb mint 62 millióra világszerte.

7. A kód (Thick as Thieves, 2009)

Keith Ripley (Morgan Freeman), a tapasztalt mestertolvaj mindig betartja, amit a Kód, azaz a tolvajok íratlan szabálygyűjteménye előír: végezd el a melót, fedezd a társad, ne bízd el magad és soha ne paktálj le a zsarukkal. Sajnos egykori partnere félvállról vette a fentieket és kitálalt a zsaruknak, ez pedig az életébe került. Az orosz maffia ugyanis nem viccel, és most Keithen a sor, hacsak nem hajtja végre élete legnagyobb dobását, melynek célja: megszerezni a felbecsülhetetlen értékű, utolsó két Fabergé-tojást.

A kód (Thick as Thieves, 2009)

Tudtad, hogy…?

… Morgan Freeman és Tom Hardy később is játszott együtt a Sötét Lovag: Felemelkedés című filmben?


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download