Tudta? Tom Cruise lehetősége lett volna az elmúlt évtized legikonikusabb filmszerepére

4106

Tudta? Tom Cruise lehetősége lett volna az elmúlt évtized legikonikusabb filmszerepére

Már az alapgondolat is egészen égbekiáltóan őrültnek hangzik, hiszen Robert Downey Jr. már a kezdetektől nem kevés pimaszsággal, élettel töltötte meg az eredeti képregényekben lényegesen sótlanabb Tony Stark figuráját. A szerepre meghallgatták Timothy Olyphantot, Nicolas Cage-et (jajj), sőt mi több, a második rész Justin Hammerjét alakító Sam Rockwellt is, de a szerep eljátszásához a legközelebb az akkoriban éppen a megítélését tekintve mélyponton lévő Tom Cruise került.

Egy hajszálon múlott, hogy nem Tom Cruise lett a Vasember

Azonban a kamera másik oldalán is érdekes nevek röpködtek, mielőtt Jon Favreau aláírt volna. Szóba került a Die Hard 4.0-át dirigáló Len Wiseman, Nick Cassavetes (Szerelmünk lapjai, Alpha Dog), de olyan nagyágyúk is, mint a későbbi két Bosszúállókat jegyző Joss Whedon, valamint maga Quentin Tarantino is. Ha utóbbi megvalósul, akkor valószínűleg a családi matiné jelleg és a dollármilliárdok is repültek volna a kukába.

Összesen 17 év telt el addig, amíg a Vasember című film végre a mozikba kerülhetett. Még 1990 áprilisában Universal Pictures készítette volna, de ők eladták a jogokat a 20th Century Foxnak, akik viszont továbbadták a New Line Cinemának, végül a Marvel kezébe jutott a jog, aki meg is valósította a nagy sikerű filmet.

Már 22 éves lehetne Ava Reeves – Keanu Reeves teljesen összetört kislánya halálától


Article Tags: · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download