Dana Plato

Családi vígjátéksorozatból leszbikus pornóba – Az egykori gyereksztár nem tudta feldolgozni a gyorsan jött hírnevet

1968

Családi vígjátéksorozatból leszbikus pornóba – Az egykori gyereksztár nem tudta feldolgozni a gyorsan jött hírnevet

A gyereksztárok nem mindig bírják a népszerűséggel járó nyomást, esetleg azt viselik nehezen, hogy kamaszodva, felnőve már nem tudnak ugyanolyan sikereket elérni – egyik esetben sem könnyű a dolguk, nem csoda, hogy 1991-ben már egy komoly érdekvédelmi szervezet is alakult a segítésükre, ekkor kezdte meg a munkát az A Minor Consideration. Az alapítványt nem meglepő módon egy egykori gyerekszínész, Paul Petersen alapította, miután több egykori kollégája is öngyilkos lett. Az ötvenes években a tévében kedveltté vált gyerekek közül Tim Hovey és Rusty Hamer is megölte magát 1989–90-ben, a hetvenes évek elejének sztárja, Trent Lehman pedig már húszévesen felakasztotta magát.

Dana Plato

Középen látható Dana Plato

Hasonlóan szomorú véget ért Dana Plato karrierje és élete is, ő az Egyesült Államokban népszerű családi vígjátéksorozat, a Diff’rent Strokes (Sorscsapások) tinédzser sztárja volt. A korán jött hírnévvel és a hirtelen gazdagsággal kezdettől fogva nem tudott mit kezdeni, hamar rákapott a drogokra, később pedig elkövetett egy fegyveres rablást is, amiért öt év próbaidőt kapott.

Kábítószer-birtoklásért többször is letartóztatták, ezután már börtönbe kellett vonulnia, később pedig leszbikus pornófilmben is szerepelt. Zűrös ügyei miatt már csak pár felejthető filmben kapott szerepet, utolsó közszereplésére Howard Stern rádióműsorában került sor – itt akarta bebizonyítani az embereknek, hogy összeszedte magát. Másnap halt meg túladagolásban, 34 évesen.

Döbbenetes, ahogy ezek a gyereksztárok megváltoztak az évek során

(Via Origo)


Article Tags: ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download