Folytatást kap Arnold Schwarzenegger ma már kultikussá váló filmje, a Menekülő ember!

Folytatást kap Arnold Schwarzenegger ma már kultikussá váló filmje, a Menekülő ember!

755

Folytatást kap Arnold Schwarzenegger ma már kultikussá váló filmje, a Menekülő ember!

Hollywoodot rendszeresen éri az a jogos vád, hogy kiveszett a nagy stúdiók filmjeiből az eredetiség és már régóta a kockázatkerülés jellemzi a produkciókat, amelyek szinte kivétel nélkül remake-ek, rebootok, vagy jobb esetben adaptációk. Az utóbbi halmazba tartozik a nálunk Menekülő ember címmel forgalmazott The Running Man is, amelynek Arnold Schwarzenegger volt a főszereplője.

Jöhet egy új Menekülő ember film, ráadásul Arnold Schwarzeneggerrel?

Az akkori szemmel nézve nem túl távoli jövőbe (nekünk viszont már a múlt) helyezett történet szerint 2017-re az USA totalitárius rendőrállammá vált, a kormányzat pedig azért, hogy a lakosság figyelmét elterelje a jogtiprásokról, útjára indítja a The Running Man című valóságshowt, amelyben a rendszer ellenségeit köztörvényes bűnözőknek festik le, és nézők milliónak a szeme láttára kegyetlen macska-egér játékban lemészárolják.

A Paul Michael Glazer rendezte 1987-es adaptációról tudni kell, hogy elég komoly változásokat eszközölt az azonos című regényhez képest, és jóval kevésbé cinikus, ráadásul a befejezése is könnyebben befogadható, nem olyan nyomasztó, mint ahogy azt Stephen King (senkit se zavarjon meg, hogy Richard Bachman álnéven publikálta) papírra vetette.

Úgy tűnik, a Paramount Pictures elérkezettnek látja az idejét egy újabb, ezúttal szöveghűbb adaptációra, a Deadline értesülései szerint ki is szemelték Edgar Wrightot (Nyomd, bébi, nyomd) rendezőnek. Ő jegyzi majd a forgatókönyvet is Michael Bacall (21 Jump Street – A kopasz osztag) társaságában. A stáb további tagjainak kiléte ismeretlen, ahogy arról sem tudni még, mely színészeket környékezték meg szerepajánlattal, bár nem tartjuk kizártnak, hogy valamilyen formában a jó öreg Schwarzi is megjelenjen majd a filmben.

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

(Via gamestar.hu)


Article Tags: · · ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download