Ezért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

Ezért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

3136

Ezért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

Filmcsillag, jogász, kaszkadőr, úszó, vízilabdázó, énekes, dalszerző, forgatókönyvíró, divattervező, producer, pilóta, titkár, gyári munkás, könyvtáros és feltaláló, de az olasz Mistral Air légitársaságot is Carlo Pedersoli, ismertebb nevén Bud Spencer alapította.

Most megtudhatod, hogy miért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

A nápolyi születésű világsztár bámulatos karrierje már gyerekkorában körvonalazódott, bár csak később derült ki, hogy egész életében profitálni fog abból, hogy szeretett úszni, és az alkata is megvolt hozzá, a kitartásról nem is beszélve.

“Jogász vagy orvos akartam lenni.”

– ismerte el életrajzi könyvének 2011-es bemutatóján, hozzátéve, hogy egyéb elfoglaltságai miatt egyikre sem volt lehetősége. Pedig nagyon jól tanult! Alessandro Pedersoli nápolyi gyáriparos fia alig egy héttel a nagy gazdasági világválság kirobbanása után jött a világra 1929. október 31-én, és ötesztendősen, korengedménnyel kezdte az iskolát, majd osztályt ugorva került gimnáziumba, és nyolcévesen lett a helyi sportklub úszóreménysége.

Így folytatta, hiszen 16 évesen nyert felvételt az egyetem vegyészkarára, de 1947-ben a család Dél-Amerikába települt, mert az apuka vasgyára egy hajórobbanás miatt tönkrement. A legtöbbet Brazíliában, Uruguay­ban és Argentínában éltek, ahol Carlo­ nemcsak tovább tanult és úszott, de volt gyári munkás és könyvtáros, és az uru­guayi olasz követség titkárságán is tevékenykedett. Nagykorúságát követően, 19 esztendősen tért vissza Olaszországba, és átigazolt a jogi egyetemre, de közben egyre jobban úszott. Mellúszóként országos versenyt nyert, és ő az első olasz, aki gyorsúszással egy percen belül teljesítette a százméteres távot. Mindez 1950-ben történt, majd jöttek az olimpiák:­ 52-ben Helsinkiben ötödik lett az előfutamon, 56-ban Melbourne-ben pedig 11. helyezést ért el. 190 centis termete miatt a vízilabdázók is lecsaptak rá, és ebben tulajdonképpen sikeresebb volt, hiszen 1950-ben 5.-ek lettek az Európa-bajnokságon.

“Könnyebben száll a fejbe a gyors siker. Akkor hagytam abba, amikor ezt kezdtem észrevenni.”

írta életrajzi könyvében Pedersoli, aki a csúcson távozott, méghozzá Dél-Amerikába. Kilenc hónapon át dolgozott a Pán­amerikai főútvonal építésén, majd fél éven keresztül egy venezuelai autógyárban, pedig ekkor már jogi végzettsége volt. Hamarosan visszatért Rómába, ahol a szerelem is rátalált, bár inkább beérett. Ekkor már 15 éve ismerte Guiseppe Amato (†64) olasz filmrendező lányát, Mariát­, akinek meg is kérte a kezét.

Most megtudhatod, hogy miért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

A Cinecitta olasz filmgyár producerei előszeretettel invitáltak római sportolókat történelmi filmek statisztaszerepeire, és így esett, hogy Carlo­ Pedersoli alakítja az egyik marcona őrt a Quo Vadis című monumentális produkcióban, amelyet 1949-ben forgattak. A nápolyi származású úszóbajnok ekkor húszesztendős volt, de más filmesek is felfigyeltek rá, hogy erős a cellu­loid-jelenléte, azaz nagyon jól mutatott a filmvásznon. A Siluri umani (1954) és az Egy hős napjainkból (1955) című filmek következtek, amelyekben már nevesített mellékszerepe volt. Összesen hét produkcióban játszott, mielőtt pofonosztó filmsztár lett.

Ő az csodálatos nőszemély, aki Bud Spencer igaz szerelme volt élete végéig

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · · ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download