FILMEZZUNK.HU
Már jóval azelőtt felpofozta egymást Bud Spencer és Terence Hill, mielőtt megismerkedtek volna

Már jóval azelőtt felpofozta egymást Bud Spencer és Terence Hill, mielőtt megismerkedtek volna

7643

Már jóval azelőtt felpofozta egymást Bud Spencer és Terence Hill, mielőtt megismerkedtek volna

Bud Spencer bár már korábban is szerepelt filmekben, csak első tengerentúli szerződése (az Isten megbocsát, én nem) bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával, és 1967-ben átköltözzön Amerikába. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg szakállát, és alkotta meg, majd vette fel a Bud Spencer művésznevet. Akkoriban divat volt angolos hangzású művésznevet választani, hogy ezáltal eladhatóbbak legyenek a western típusú filmek. A Bud nevet termete miatta kapta, a Spencer nevet pedig egyik kedvelt színésze, Spencer Tracy tisztelete miatt választotta.

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban egyszer már szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal című filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön. Mivel közös jelenetük nem volt, nem valószínű, hogy akkor találkoztak volna. Az Isten megbocsát, én nem forgatása legelején egy verekedős jelenetet készítettek elő a westernfilmhez, amelyben Spencer és Hill egymásnak esik egy folyó partján.

Hill Spencer temetésén mesélte el, hogy ő fürge macskaként mozgott és több ütést leosztott társának, míg annak végül egyetlen nagy ökölcsapással kellett kiütnie. Sokáig töprengtek egy különleges ütési módon. Spencer ötlete volt, hogy Hill vállára mérjen egyet, és attól partnere nyomban kidől. Hill nem találta túl viccesnek, ezért annyival kombinálta, hogy a csapás után előbb felkapta a lábát, és csak utána zuhant el. Hill korábban tanúja volt, ahogy a Piazza delle Muse téren lepuskázták a galambokat, és elmondása szerint azok is ilyenformán estek le a lövések következtében. Bud Spencer még több másik verekedős filmjében alkalmazta ezt a népszerűvé és legendássá vált ütési technikát.

A Vadnyugati Casanova című film gyermekszereplője, Bud Spencer útitársa így néz ki felnőtt korában

(Via hirado.hu)


Article Tags: · · ·