FILMEZZUNK.HU
Szerencsejáték – Filmek, amik szerencsével párosulnak

Szerencsejáték – Filmek, amik szerencsével párosulnak

626

Szerencsejáték – Filmek, amik szerencsével párosulnak

A szerencsejáték világszerte az egyik legnépszerűbb szórakozási forma. Emberek százai járnak földi vagy online casino felületekre. Mind abban bízva, hogy a szerencse az ő oldalukon áll és egyszer csak milliomosok lesznek. Az online és földi kaszinók, valamint az erről szóló összes film is a milliók bezsebeléséről szól. Holott a valóságban a szerencsejáték inkább komoly stratégiai döntések sorozata mintsem gyors pénzszerzés. 

És bár mindenki a nagy nyereményre vágyik, azzal azért tisztában vagyunk, hogy a jackpot megnyeréséhez nem elég egyszer megpörgetni a félkarú rabló tárcsáit. Cikkünkben megnézzük, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a szerencsejáték filmbeli megjelenése és a mai kor kaszinója.

De milyen is egy online kaszinó?

A kaszinó egy olyan hely, amelyre mindannyian úgy gondolunk, mint valami különálló világra, ahova nem lehet csak úgy belépni. Egy másik világ, ami nem is az átlagember szórakozóhelye. Ezt mutatják nekünk a filmek is. Csillogó letisztult termek, játékgépek, vibráló színes fények. Itt mindenki csinosan öltözik és valahogy sosincs komoly vesztenivalója senkinek. A valóságban azonban már bármikor betérhetünk egy kaszinóba anélkül, hogy drága ruhákat öltenénk magunkra és azt gondolnánk, hogy az elit játszik az asztaloknál.

A filmbeli valóságot pedig még inkább megtöri az online kaszinó jelensége. Az online kaszinókban ma már a fotelből teheted meg tétjeidet úgy, hogy az egyes közvetítésekkel még a földi kaszinók világát is az otthonodba tudod varázsolni.

Földi kaszinó az interneten keresztül

Jól látni tehát, hogy a mai világ valósága nagyban eltér attól, amit a filmekben látunk. Természetesen a filmbeli díszlet a valós földi kaszinók világát tükrözi mégis nagy a különbség, hiszen ma már főként online kaszinókban játszanak az emberek. Viszont mindkettőre jellemző hogy biztonságos, így különböző törvényeknek kell megfelelnie az ilyen felületeknek.

Persze az online kaszinó operátorok is igyekeznek olyan elemeket átemelni a földi kaszinóból, amely kicsit visszahozza a klasszikus kaszinó hangulatot. Ennek egyik formája a grafikai elemek használata az egyes játékokban. Nézzünk csak meg egy kártyajátékot. Az online kaszinó felületén továbbra is zöld a kártya asztal, de még az asztal formája is a fizikai formát tükrözi. A második ilyen elem az az élő kaszinó játékok repertoárba való beemelése.

Az élő kaszinó játék lehet a

  •     rulett
  •     póker
  •     baccarat
  •     kockajátékok
  •     Backjack.

Szerencsejáték – Filmek, amik szerencsével párosulnak

A kaszinózás ebben az esetben online, élő közvetítés keretében folyik.  Játék közben azt érezhetjük, hogy kaszinóban vagyunk. A krupié osztja a kártyákat és vezeti a játékot kaszinói környezetben. Ezáltal meg van az esély akár arra is, hogy egyszer a klasszikus földi kaszinó kiszoruljon a szerencsejáték piacáról.

Kaszinók a filmekben

Most, hogy realizáltuk, hogy a kaszinó bárhol a zsebünkben lehet, nézzük meg, hogy milyen is egy kaszinó annak filmbeli megjelenéséhez képest.

A valóságban azonban a szerencse csak részbeni feltétele a nyerésnek. Ha felkeresünk egy online kaszinó oldalt látni fogjuk, hogy a demók által lehetőségünk van gyakorolni az egyes játékokat, bónuszok sora vár ránk, elősegítve a nyerési esélyeket. És ha ez nem lenne elég az online kaszinók, de egyéb felületek is segítségünkre vannak abban, hogy elsajátítsunk egy egy komoly stratégiát. Azaz, ha valaki kellően elkötelezett van esélye arra, hogy szép kis summát vigyen haza. Arról nem beszélve, hogy ez bárki számára elérhető. Hiszen a valóságban, aki rendelkezik internet eléréssel egy melegítő szettben is szerencsés nyertessé válhat.

Szerencsejáték – Filmek, amik szerencsével párosulnak

Következtetés

Azzal nem mondunk újat, hogy a filmek nem a valóságot közvetítik. Az azonban megállapítható, hogy a kaszinózás filmbeli megjelenítése a mai állás szerint nem a legreálisabb. Hiszen, ha bárkinek eszébe jut egy szerencsejátékkal kapcsolatos film csak olyan listát tudna összeállítani, ami a földi kaszinók világát mutatja be. 

Nem nagyon van olyan film, ami az online kaszinózás köré építené a cselekményt, pedig az online kaszinók egyre népszerűbbek. A filmek szépen megmutatják, hogy hogyan válj a kaszinózással milliomossá. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kaszinó egy olyan hullámvasút, ahol nem csak nyerni lehet. Épp ezért jó, ha online kaszinóban gondolkodunk. A visszafizetési bónuszok vagy a különböző lehetőségek ugyanis nagy segítséget jelenthetnek, hogy az otthon kényelméből a lehető legjobb eredményeket érjük el.

Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben a cikkünk felkeltette az érdeklődésed és egy új kaszinó felület irányába indultál el, tisztában kell lenned a szabályokkal is, így előtte érdemes felkeresned a NAV oldalát, és átolvasnod az aktuális törvényeket a szerencsejátékkal kapcsolatban.


Article Tags: ·