FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film, amely egy lakatlan szigeten játszódik

A 10 legjobb film, amely egy lakatlan szigeten játszódik

59108

A legjobb lakatlan szigeten játszódó filmek

Egy lakatlan szigeten játszódó filmről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas. Éppen ezért most ilyen filmeket gyűjtöttünk össze, ahol az izgalom a tetőfokára hág. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Hat nap, hét éjszaka /Six Days Seven Nights, 1998/

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambíciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár (vagy mondjuk úgy: tűz és víz) “repülőtörést” szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák. És akkor még említést sem tettünk a váratlanul felbukkanó vérszomjas kalózokról, akik a szigeten rejtegetik összerabolt kincseiket.

Hat nap, hét éjszaka (Six Days, Seven Nights, 1998)

9. A halálraítélt (The Condemned, 2007)

Egy multimilliárdos filmrendező egy valóságshow-t akar interneten sugározni. Egy játék, tíz halálraítélt. A tét a szabadságuk, mivel aki megnyeri, az szabadon távozhat, s a börtönbe sem kell visszatérjen. A másik dolog egy állítólagos pénzösszeg. A játék vérre megy, ugyanis csak egy maradhat. Miután a rabok a szigetre kerülnek, megkezdődik a kegyetlen öldöklés a túlélésért.

A halálraítélt (The Condemned, 2007)

8. Hullámhegy /Swept Away, 2002/

A Hullámhegy című filmben a milliomos léthez szokott, elkényeztetett úrilány, Amber és egy olasz halászlegény a sors különös játéka folytán egy viszonylag civilizálatlan szigetre vetődik. a férfi és a nő szöges ellentétei egymásnak, azonban Amber idővel rájön, hogy a túléléshez Peppe tanácsait kell követnie. Idővel a kettejük között uralkodó gyűlölet forró szerelembe csap át.

Hullámhegy /Swept Away, 2002/

7. Nim szigete /Nim’s Island, 2008/

Nim és tudós apja egy szigeten élnek. Nim nagy rajongója Alexandra Rover (aki egy nagyvárosi írónő agorafóbiával, azaz fél a nagy terektől, ki se teszi a lábát az utcára) által kitalált regényhősnek, Alex Rovernek. Egy nap Nim apja egy viharban eltűnik a tengeren ezért Nim levelet ír a hős Alexnek, hogy segítsen neki megtalálni az apját. Az írónő erre összeszedi minden bátorságát és útra kel.

Nim szigete /Nim’s Island, 2008/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·