FILMEZZUNK.HU
Disney történetek valós történet alapján

10 hihetetlen Disney történet, aminek valójában igazságalapja van

12628

Disney történetek valós történet alapján

A különböző Disney történetek hátterében állnak olyan igaz történetek amik ihlették a meséket. Amik nem teljes mértékig egyeznek meg a mese történetével, de az alap szálat ez adta meg. Ezek a mesebeli történetek önmagukban is egy szép művet alkottak volna, de az író kicsit átformálta a történetet. Ezzel feldobták a történet szálát.

1. Vaiana

Disney történetek valós történet alapján

Vaiana egy teljesen kitalált személy. A szerző eredeti terve az volt, hogy készítsen Mauiról egy filmet. Ám miután ellátogatott Polinéziába és meglátta az ottani gyönyörű és erőteljes nőket, úgy döntött inkább, hogy róluk mintázza a karaktert. A mítoszokban, ellentétben a filmmel, Maui olyan karcsú fiatalemberként jelenik meg, aki a fején csúcsos csomóval érkezik.

2. Mulan

Disney történetek valós történet alapján

A legenda egyik változatában Mulan öngyilkosságot követ el. Mulan a kínaiak balladájából származik. Egy harcos nőről, aki háborúban vesz részt. 10 év katonai szolgálat után kitüntetésekkel tér haza ahol családja örömmel várja. Azonban a legenda szerint, Mulan azért tér haza, mert megtalálja az apját, és a családja szétesik. Magányában és nyomorúságában öngyilkosságot követ el.

3. Hófehérke 

Disney történetek valós történet alapján

A Hófehérke történetében igazából a boszorkány súlyos büntetést kapott. Ami szerint Hófehérke esküvőjén mindenki előtt tüzes cipőben kellett táncolnia. Amit egészen haláláig hordania kellett.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·