A Halálsoron című film hátterében valójában ez a tragikus történet áll

A Halálsoron című film hátterében valójában ez a tragikus történet áll

20992

A Halálsoron című film hátterében valójában ez a tragikus történet áll

A The Green mile, vagyis a Halálsoron című filmet 1999-ben mutatták be Frank Darabont rendezésében, Stephen King A halálsoron című regényének adaptációjaként készült. Főszereplői Tom Hanks (Paul Edgecomb) és Michael Clarke Duncan (John Coffey). A film az 1930-as években játszódik, és Paul, a Halálsoron dolgozó főfegyőr életét mutatja be. A főszereplő egy idősek otthonában emlékszik vissza a történtekre és meséli el azokat a természetfeletti eseményeket, amelyek John Coffey – egy gyilkossággal ártatlanul vádolt rab – érkezése után kezdődtek el.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

A filmet négy kategóriában – legjobb férfi mellékszereplő, legjobb film, legjobb hangkeverés és legjobb adaptált forgatókönyv – jelölték Oscar-díjra. Stephen Kinget George Stinney Jr. esete inspirálta, hogy megírja a Halálsoron című könyvét. George Stinney a legfiatalabb halálraítélt volt az Egyesült Államokban a 20. században, tizennégy éves volt, amikor 1944-ben kivégezték. Azzal vádolták, hogy megölt egy hét (Mary Emma Thames)- és egy tizenegy (Betty June Binnicker) éves kislányt.

Alcolu városában, ahol George is lakott, a vasút egyik oldalán a fehérek, a másikon pedig a feketék laktak. A két kislány annyira belemélyedt a virágszedésbe, hogy véletlenül áttévedt a feketék lakta részre, majd George-tól és nővérétől kértek segítséget, hogy visszataláljanak. Több szemtanú elmesélte a történteket, mikor megtalálták a két kislány holttestét egy mély gödörben, és George-ot vádolták a gyilkossággal.

A Halálsoron című film hátterében valójában ez a tragikus történet áll

A két lányt egy tompa vasdarabbal ütötték le, minden bizonnyal egy vasúti sínmaradvánnyal vagy egy kalapáccsal. Az ügyben az ítélet rövid időn belül megszületett, és minden bizonnyal annak is köze volt hozzá, hogy a két fehér rendőr, aki kihallgatta George-ot, azt hazudta, hogy a fiú bevallotta a tettét, pedig erről nem született írásos nyilatkozat. A tárgyalás után George-t 81 napra börtönbe csukták a szülővárosától 80 km-re lévő börtönbe, közben a szülei egyáltalán nem látogathatták meg. Majd újabb kihallgatás következett, melynek értelmében 1944-ben egy kolumbiai börtön elektromos székén végezték ki.

Hatvan évvel később azonban három jogász kutatásai alapján arra derült fény, hogy George-t minden bizonnyal ártatlanul ítélték halálra. A két lány meggyilkolásához ugyanis egy 19,07 kg-os tárgyat használtak, ezt pedig a 14 éves George nem tudta volna felemelni, és olyan erősen lecsapni vele, hogy a két lány meghaljon.

Most már biztos, hogy Robert Downey Jr. visszatér a híres nyomozó szerepében – Jön a Sherlock Holmes 3. része!

(Via Twice.hu)


Article Tags: · ·

Nox App Player Download