FILMEZZUNK.HU
15 mesefilm, amit kicsiknek és nagyoknak is látni kell

15 lenyűgöző mesefilm, amit kicsiknek és nagyoknak is látni kell

518

A legjobb mesefilmek

A mese egy epikai műfaj, amely régen többnyire szájhagyomány útján terjedt (népmese) és akkor még elsősorban felnőtteknek szólt. A mai értelemben vett mese már kifejezetten gyerekeknek szól, ahol a történet általában pozitív véggel zárul és a jó- rossz élesen elkülönül egymástól. Korunkban inkább a műmese a jellemzőbb, ahol a szerző személye ismert. Következzen 15 mesefilm, amit nem csak kicsiknek ajánlunk, hiszen a felnőttek is jót fognak rajta szórakozni.

Melyik a kedvenc mesefilmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! Az általunk legjobban kedvelt 15 mesefilm sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

15. Z, a hangya /Antz, 1998/

Eme mesefilm története szerint az élet nem habos torta Z számára, aki egy kis dolgozó hangya nagy ötletekkel, és az esélye, hogy meghódítsa a gyönyörű Bala hercegnőt, szó szerint egy a milliárdhoz. De amikor Z rábeszéli katonahangya barátját, hogy átmenetileg cseréljenek posztot, a dolgok vad fordulatot vesznek. A termeszekkel vívott háborútól a “Rovarkánaán” keresésén át Z kalandjai végül odáig vezetnek, hogy meg kell ütköznie a könyörtelen Csáprágó tábornokkal, aki ki akarja irtani az egész bolyt. Z, az egykor legjelentéktelenebb dolgozó most a legnagyobb hőssé válhat mindannyiuk közül.

Z, a hangya (AntZ, 1998)

14. Szörny Rt. /Monsters, Inc., 2001/

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Szörny Rt. (Monsters, Inc.. 2001)

13. Micimackó /Winnie the Pooh, 2011/

Bagoly az egész társaságot egy felettébb vad kalandba keveri, melynek célja, hogy Róbert Gidát megmentsék egy képzeletbeli vádaskodástól. Úgy tűnik, nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára. Malacka és Füles a maguk kedves módján segítik a küldetést, amiből Tigris és Nyuszi se maradhat ki.

micimackó 1977

12. 101 kiskutya /101 Dalmatians, 1961/

A 101 kiskutya című mesefilm történetében Roger Radcliffe zeneszerző agglegényként él Londonban kan dalmatájával, Pongóval. Pongo elhatározza, hogy feleséget talál Rogernek és kiszemeli az utcán sétáló dalmatát és gazdáját, majd a parkban tett, előrehozott séta alkalmával összehozza Anitával, akinek szintén van egy dalmatája, Perdita. Perdita nem sokkal később 15 kölyökkutyának ad életet. Még aznap este meglátogatja őket Szörnyella de Frász, Anita egykori osztálytársnője, aki meg akarja venni az egész almot. Roger véglegesen visszautasítja, mire Szörnyella felbérel két bűnözőt, Jaspert és Horace-t, hogy rabolják el a kiskutyákat, hogy a bundájukból neki szőrmét lehessen készíteni. Pongo és Perdita a többi kutya segítségét kéri a kölykök felkutatásához. Szörnyella vidéki házában (az elhanyagolt állapotban lévő családi birtokán) tartja őket fogva Jasper és Horace, összesen 99 kiskutyát.

101 kiskutya /101 Dalmatians, 1961/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·