FILMEZZUNK.HU
12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

2765

Színészek, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

Sokan azt hiszik, hogy a színészeknek nincs sok dolguk, csupán annyi, hogy kívülről megtanulják a nekik szánt szerepet, és a többi már csak a színészi tehetségükön múlik. De ez nem teljesen így van. Néha a színészeknek keményen meg kell dolgozniuk egy szerep kedvéért, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Beszélhetünk itt hízásról vagy fogyásról, vagy éppen új dolgokat sajátítanak el egy szerep kedvéért, vagy akár felhagynak a zuhanyozással. A  Filmezzünk.hu-n összegyűjtöttük kedvenceinket, hogy mit is kellett megtenniük, hogy egy bizonyos karaktert eljátszhassanak.

1) Natalie Portman

Natalie Portman egy korábbi interjújában elmondta, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmjében látványos izomzatának semmi köze nem volt a számítógépes grafikához. Néhány hónappal a forgatások előtt a színésznő elkezdett keményen edzeni egy edzőteremben, és olyan erőgyakorlatokra összpontosított, amelyeket korábban még  soha nem végzett. Kedvencei voltak a kocogás és a jóga. Portman elmondása szerint soha nem akart izmos lenni, de úgy döntött, változtat  ezen a felfogáson a szerep kedvéért. Érdemes megemlíteni, hogy a színésznő  vegán és sok növényi alapú fehérje fogyasztásával sikerült izomtömegét gyarapítania.

2) Tom Hiddleston

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

Az Éjszakai szolgálat című tévésorozatban Hiddleston karaktere egy szállodát vezet. A szerepre való felkészülés érdekében a színész egy éjszakát egy igazi előkelő hotel menedzselésével töltött, hogy a lehető leghitelesebben el tudja játszani szerepét . „Ez a munka teljesen elbűvölt. Az alagsori bálteremben éppen egy esküvő volt, az első emeleten pedig a hangos zenére panaszkodtak. Csodálatos volt így beleélni magam a vendégek életébe.” – emlékezett vissza a színész. A szériát egy  igazi szállodában forgatták. Szerepére való felkészülése olyan hitelesnek tűnt, hogy a szállóvendégek még a szobakulcsukat is elkérték tőle, amit ő szívesen teljesített is.

3) Alexander Skarsgard

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

Tarzanhoz hasonló testfelépítéséhez a színésznek nagyon sokat kellett edzenie, és be kellett tartania egy speciális diétát is, ami 2 szakaszból állt. Az első 3 hónapban Alexandernek napi 7000 kalóriát kellett fogyasztania. A színész elmondása szerint leginkább húst és krumplit evett. A diéta második szakasza már szigorúbb volt, és már nem tartalmazott  gyors szénhidrátokat. Itt már csak naponta hatszor étkezhetett kis adagokban, ami a színészt az őrületbe kergette. „ Csak sétáltam az utcán, néztem az órám, és folyton azon gondolkodtam, hogy mikor lesz a következő étkezésem, ami maga volt a nap fénypontja”  – árulta el a színész. 5 hónappal később az edzője megengedte neki, hogy kicsit csaljon az étkezésekkel, mire a színész a boldogságtól elsírta magát. Ilyenkor bepótolt minden finom falatot, amik főként a pizza és tiramisu volt. Amikor ezeket ette úgy érezte, mintha a  mennyországban lenne.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·