FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek, kivételes nőszemélyekről

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

32325

9. A szüfrazsett (Suffragette, 2015)

A 20. század elején járunk, az Egyesült Királyságban. Emmeline Pankhurst (Meryl Streep) aktivista, aki 1903-ban mozgalmat alapít, melynek célja, hogy a nőknek szavazati jogot, illetve teljes egyenjogúságot szerezzen mindenben. A békés, nyilvános menetek és tiltakozások semmit nem érnek. A csoport néhány követője, köztük a határozott Maud (Carey Mulligan) végül egy sokkal radikálisabb módszert javasol céljuk elérésére. Ezzel nem csupán az állásukat, családjukat és otthonukat veszélyeztetik, még a saját életük is a tét.

A szüfrazsett (Suffragette, 2015)

10. Sicario – A bérgyilkos (Sicario, 2015)

A Sicario – A bérgyilkos című krimi főhőse egy fiatal és ambiciózus FBI ügynök, az emberrablási ügyekre specializálódott Kate Macer (Emily Blunt). Egy nyomozás során falba épített holttestekre bukkan a Diaz klán egyik otthonában, s hamarosan a drogbáró ügyeinek felderítése kapcsán Mexikóban találja magát. A klán a drogcsempészettől és emberrablástól sem visszariadó Sonora kartell tagjaként, a hidegvérű gyilkosságoktól sem riad vissza. Alejandro (Benicio Del Toro), a kolumbiai bérgyilkos és Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök vezetésével egy szigorúan titkos egység indul Ciudad Jurazez felé – hozzájuk csatlakozik Kate. Az őrült harcban senki nem tisztel senkit; nincsenek szabályok és erkölcsi értékek. Kate komoly dilemmába kerül…

Sicario 2015

11. Joy (2015)

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

Joy (2015)

12. A ruhakészítő (The Dressmaker, 2015)

Egy elbűvölő nő (Kate Winslet) visszatér szülővárosába, egy kis vidéki településre Ausztráliában. Varrógépének és tanult képzettségének köszönhetően most édes bosszút tud állni azokon a nőkön, akik megbántották őt gyermekkorában.

A ruhakészítő (The Dressmaker, 2015)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·