FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

83457

5. Modern idők (1936)

Az első hangosfilm, amiben Charles Chaplin hangja hallható, egyúttal egy hatalmas szatíra a modern élet visszásságairól. A kritikusok által az utolsó nagy némafilm komédiának tartott alkotás éles szemmel mutat rá, hogy az elgépiesedés, a mindenütt jelenlévő elidegenedés miként teszi tönkre világunkat, ráadásul mindezt a Chaplintől megszokott kacagtató, mégis mélyenszántó stílusban.

Modern idők /Modern Times, 1936/

4. A diktátor (1940)

Tomania fantáziaországban a diktátor, Hynkel uralkodik, és szövetségesével, Bacteria uralkodójával, Napolonival előkészíti a szomszéd állam Austerlich megszállását. A zsidókat és a másként gondolkodókat Tomaniában kegyetlenül üldözik, ennek áldozata a zsidó fodrász is, aki szerelmes egy zsidó lányba, Hannah-ba mindkettejűket koncentrációs táborba hurcolják. A fodrásznak Hynkelhez való hasonlósága miat sikerül megmenekülnie. Hynkelként vonul végig Tomanián, melynek csúcspontja egy Hnykel helyett tartott beszéd. A 6 perces szónoklat védőbeszéd a tolerancia, az emberi jogok és a béke mellett.

Charlie Chaplin 8 legjobb filmje

3. Vissza a jövőbe (1985)

A fiatal Marty McFlynak mint minden átlagos tinédzsernek, átlagos gondjai vannak a mindennapokban. Egyvalami azonban megkülönbözteti őt a többiektől. Egyik legjobb barátja, Doki egy megszállott tudós, aki egy sportkocsiból valóságos időgépet épít. Dokit azonban halálos támadás éri az egyik kísérlet közben, így Marty az időgépet használva visszautazik a múltba azzal a szándékkal, hogy megmentse az öreget. Számításaiba azonban néhány hiba csúszik.

Vissza a jövőbe (1985)

2. Életrevalók (2011)

Philippe, a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete…

Életrevalók (Intouchables, 2011)

1. Gyalázatos osztály (1975)

A Gyalázatos osztály című vígjáték főszereplője egy lusta, a tanulás iránt cseppet sem fogékony osztály, akik állandóan valamilyen csínyt eszelnek ki tanáraik ellen. Amikor új osztályfőnököt kapnak, együttes erővel próbálják megtörni a férfit, azonban lehet, hogy rossz lóra tettek a tanárral kapcsolatban…

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

Emlékszel a kisfiúra a Piedone filmekből? Sajnos tragikus véget ért az élete

(Történetek forrása: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·