“A hit számomra értékes és rendkívül személyes dolog” – Terence Hill

10405

“A hit számomra értékes és rendkívül személyes dolog” – Terence Hill

A legendás színész ritkán beszél hitéről, az osztrák lapnak nyilatkozva azonban kicsit a lelkébe is pillanthattunk Terence Hillnek.

Terence Hill filmet készít Bud Spencer emlékére!

“A kapcsolatom a vallással nagyon személyes, bensőséges kapcsolat: boldog, komoly, akár még haragos is. Azt hiszem nehéz beszélni róla, mert olyan kapcsolatról van szó, amit meg kell tapasztalnod. Gyakorló katolikus vagyok. Nem sokszor beszélek róla, mert a hit számomra értékes és rendkívül személyes dolog. Az édesapám gyerekkoromban egy könyvet olvasott nekem Szent Ferencről. Ő a példaképem. Azóta vagyok hívő.”

A beszélgetés során egy történetet is elmesélt: egyszer a nála lévő rengeteg kegykép miatt fogtak gyanút a határőrök:

“Sok éve gyakorlom az Isteni Irgalmasság tiszteletét. Egyszer egy repülőtéren is feltartottak, amiért rengeteg kegykép volt a bőröndömben. A határőség felismert, és azt hitték, fegyvert rejtegetek alattuk.”

Az interjúban arra is kitér, hogy lehetett volna kapzsibb is, de ebben az esetben nem tudott volna hitelesen Don Matteo szerepébe bújni. (A sorozatban Terence Hill egy papot alakít, immáron 20 éve, töretlen a népszerűsége Olaszországban és szerte a világon, így Magyarországon is.)

“Hoztam olyan szakmai döntéseket, amelyeket mások oktalannak tartottak. Nagy pénzeket utasítottam vissza, viszont boldog voltam. Ezért tudok ma hiteles lenni Matteo atyaként.”

– mondta Terence. Természetesen legendás színészpárja, Bud Spencer is szóba került az interjúban: a szintén mélyen hívő legendára érezhetően tisztelettel és szeretettel emlékezik.

A kalózos film, amit a Bud Spencer és Terence Hill párosnak szántak, de végül sosem készülhetett el

“A színészek egyfolytában vitatkoznak, és aztán otthagyják egymást. Velem és Bud Spencerrel ez másként volt: mi sohasem irigykedtünk egymásra, és sohasem filmeztünk csak a pénzért. Jól éreztük magunkat, és egy életen át barátok voltunk.”

Az interjú végén Terence Hill – azaz Mario Girotti – fontos üzenetet fogalmazott meg mindannyiunk felé:

“Olyanoknak kell lennünk, mint egy vitorláshajó kapitánya. Nem mi vagyunk a szél. Mi csak a hajósok vagyunk. Minden erőnket latba vethetjük, hogy a hajót irányba tartsuk, de a szél ereje nem mi vagyunk.”

Bud Spencer több ember életét is megmentette a Piedone forgatásán

(via Katolikus Válasz)


Article Tags: · · · · ·

Nox App Player Download