FILMEZZUNK.HU
10 filmdráma 2000-es évekből, amiket mindenképpen látnod kell

10 filmdráma 2000-es évekből, amiket mindenképpen látnod kell

3769

3: A mások élete (2006)

Az 1980-as évek elején Kelet-Németországban a Stasi ráállítja egy rendszerpártinak mondható házaspárra eddig kifogásolhatatlan munkát végző, kissé kiöregedett emberét, Gerd Wieslert. A feleség, Christa-Maria Sieland elismert színésznő, valamint férje, Georg Dreyman híres drámaíró életébe nyerhetünk betekintést, miközben megfigyelőjük ráébred hibáira, vágyaira és a házaspár hatására elkezd megváltozni.

A mások élete (Das Leben der Anderen, 2006)

2: Oldboy

Oh Dae-su rablás áldozata lesz, éveken át tartják fogva magyarázat nélkül. Ez idő alatt összeírja összes bűnét és az általa bántott emberek neveit, azonban az egész eddigi életútját tükröző lista sem vezeti nyomra. Szabadulása után minden erejét a bosszúra fordítja, azonban tervei máshogy sikerülnek, mint azt elképzelte, ugyanis a szabadság ellenére még mindig volt fogvatartója tereli az általa egyengetett úton, az igazság felé. Ez a film a bűn fogalmát járja körül és szemlélteti, hogy bizonyos cselekedet önmagában nem bűn, de az öntudat/önismeret hiányában válik azzá.

Oldboy (2003)

1: Rekviem egy álomért (2000)

Sara Goldfarb nyugdíjas tévéfüggőként éli hétköznapjait, egyszer csak hívást kap a kedvenc tvshow-jából, szeretnék, ha eljönne a műsorba vendégként. Egyetlen szép piros ruhájába azonban nem fér bele, ezért elhatározza, hogy lefogy. Eleinte diétával, majd gyógyszerrel próbálkozik, de a műsor behívója nem érkezik meg. Eközben Sara fia, Harry és barátnője Marion próbálnak a helyes útra térni, de heroinfüggőségük egyre mélyebb gödörbe húzza őket. A Rekviem egy álomért a függőségek okáról, azok leküzdéséről, valamint önmagunk és becsületünk elvesztéséről szól.

Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream, 2000)

//Szerző: Csuka Gergő//

Így néz ki napjainkban az a fiú, akiről Az igazi csoda című film készült

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·