FILMEZZUNK.HU
A legjobb családi filmek

14 fantasztikus film, mely bizonyítja, hogy a család a minden

43198

6. Pár lépés a mennyország (A Walk in the Clouds, 1995)

Egy álmodozó fiatal katona (Keanu Reeves) nem sokkal azután, hogy hazaérkezett a világháborúból, találkozik egy gyönyörű mexikói lánnyal, Victoriával (Aitana Sánchez-Gijón). Vállalja, hogy Victoria apjának azt hazudják, nemrég összeházasodtak és ő a lány születendő gyermekének apja… A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. El akarták játszani, hogy szeretik egymást, de valójában a tűzzel játszottak. Aztán jött a szüret ideje, és minden, ami addig valóságnak tűnt, az varázslattá változik! Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tűnik, és lassan rá kell döbbenniük a fiataloknak, hogy immár el sem tudják képzelni egymás nélkül az életet. Pedig lehet, hogy közeleg a nap, amikor búcsúzniuk kell…

Pár lépés a mennyország (A Walk in the Clouds, 1995)

7. Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

8. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége (Meryl Streep) elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

9. Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ez lehetne a Baker család mottója, akiknek legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy valamivel népesebbek, mint az átlagos amerikai család. Az összesen tizenkét gyereket és a két kutyát a szülők egyébként sem tudják mindig szemmel tartani, ám mikor az anya állást vállal, és Tom, az apa kénytelen otthon maradni, hogy vigyázzon a lurkókra, elszabadul a pokol, és őrületes kalandok sora veszi kezdetét.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

10. A szemközti ablak (La finestra di fronte, 2003)

Giovanna (Giovanna Mezzogiorno), bár még mindig nagyon fiatal, 9 éve ment hozzá odaadó férjéhez, Filippóhoz (Filippo Nigro). Egész nap egy üzemben dolgozik, neveli két gyermeküket, mellékesként süteményeket süt egy kávézónak, így jókora felelősség nehezedik a vállára. Egyik este a csupa jóindulat Filippo egy emlékezetét vesztett, eltévedt idős úrral állít haza. Giovanna nem örül az újabb tehernek, de kényszerűségből egyre több időt tölt a férfival, s lassanként felfedi eltemetett múltjának megdöbbentő titkait… Miközben férje szelídsége egyre jobban irritálja, az ideális férfiról alkotott fantáziáit a szemközt lakó jóképű, rejtélyes szomszédra vetíti ki, akit abban a reményben figyel, hogy némi izgalmat csempésszen az életébe.

A szemközti ablak (La finestra di fronte, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·