FILMEZZUNK.HU
12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

3541

A legjobb karriertémájú filmek

Néha, amikor úgy érezzük a karrierünk zsákutcához ért, motivációs előadásokat hallgatunk, életvezetési tanácsokat kérünk, vagy inspiráló könyveket olvasunk. Ezekkel a módszerekkel nincs semmi baj, viszont ne felejtsük el, hogy egy-két erről a témáról szóló film felér több óra motivációs előadással vagy számtalan ehhez kapcsolódó könyv elolvasásával. Egy pihentetőnek tűnő film ugyanis megmutathatja a megoldáshoz vezető utat, ami akár a te életedben is megválaszolhat néhány igen fontos kérdést. Most nézzünk meg 12 olyan filmet kronológiai sorrendben, amiben a karrier a fő szempont.

1. Dolgozó lány (1988)

Tess McGill (Melanie Griffith) átlagos nő, nem mindennapi vágyakkal. A jóhiszemű lány élete nagy lehetőségét látja saját ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát, és Tess egy őrült ötlettől vezérelve Katherine Parkernek adja ki magát. Hamarosan rájön, hogy főnöke meg akarta lopni, ezért, hogy ne vesszen el élete nagy lehetősége, szövetkezik egy jó nevű és jóképű brókerrel, Jackkel (Harrison Ford).

12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

2. A hírek szerelmesei (1996)

A pincérnőként dolgozó Tally (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford), aki csalhatatlanul meglátja a jelöltekben a valós tehetséget, amely mint tudjuk nem terem minden bokorban. Tally a férfi segítségével hamarosan túlszárnyalja tanárát, aki hamarosan feladni kényszerül az állását.

12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

3. Mi kell a nőnek? (2000)

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

Mi kell a nőnek? (What Women Want, 2000)

4. Álmomban már láttalak (2002)

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll – Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő “csak” egy egyszerű szobalány.

Álmomban már láttalak

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·