FILMEZZUNK.HU

10 Danny DeVito film, amit mindenképpen látnod kell

13680

Danny DeVito legjobb filmjei

Ha Danny DeVito neve elhangzik, legtöbbünknek egy alacsony, vidám és mókás figura jut eszébe. Ám ez a termetre nem túl nagy ember ennél sokkal mélyebb nyomokat hagyott a filmtörténelemben. Éppen ezért születésnapja alkalmából összegyűjtöttük karrierje eddigi legjobb filmjeit, ilyenből jóval több van, mint néhány bohóckodás Arnold Schwarzeneggerrel. Sőt a listába néhány olyan film is bekerült, amiről talán nem is tudtátok, hogy a stáblistájában szerepel Hollywood kedvenc köpcöse.

10. A smaragd románca (Romancing the Stone, 1984)

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Coltonnal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joannának, hogy élve ússza meg ezt a kalandot.

A smaragd románca (Romancing the Stone, 1984)

9. Junior (1994)

Alexander Hesse (Arnold Schwarzenegger) tudományos kísérleteiben többször elvetélt majmokat kezel: a kísérleti szer segítségével megakadályozza az embrió kilökődését. A felügyelő bizottság azonban leállítja a további kutatásokat. A labort Diana Reddin (Emma Thompson) veszi át, aki a petesejtek fagyasztási eljárását kutatja. Hogy a kutatás ne vesszen kárba és tovább tudjanak lépni, Alex barátja, Larry Arbogost (Danny DeVito) unszolására belemegy, hogy saját magán tesztelje a szert. Ehhez azonban petesejtre van szüksége, amit Larry Diana laborjából szerez, ráadásul pont Dianáét. A gyermek megfogan, a boldog anya pedig nem más, mint Alex.

 Junior (1994)

8. Dobjuk ki anyut a vonatból! (Throw Momma From the Train, 1987)

A Dobjuk ki anyut a vonatból című amerikai vígjátékban Larry meg szeretne szabadulni ex-feleségétől, míg Owen minden vágya, hogy holtan lássa házsártos édesanyját. A tökéletes megoldás Owen fejéből pattan ki: el kell tenniük láb alól a másik hozzátartozóját. Larry először azt hiszi, hogy Owen csak viccel, de amikor kiderül, hogy ex-felesége meghalt, kezd kétségbe esni…

Dobjuk ki anyut a vonatból! (Throw Momma From the Train, 1987)

7. Batman visszatér (Batman Returns, 1992)

Nem sok ideje volt felocsúdni Gotham Citynek Joker gaztetteiből, máris újabb veszély fenyegeti a várost a torzszülött Pingvin személyében, aki arra készül, hogy egy korrupt üzletemberrel szövetkezve átvegye Gothamet. Pingvin mindent megtesz azért, hogy ő lehessen Gotham polgármestere, és csak egy valaki állíthatja meg: Batman. Eközben egy titokzatos alak, Macskanő is feltűnik a színen, akinek szintén megvannak a maga érdekei.

Batman visszatér (Batman Returns, 1992)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·