FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek az apaságról

12 fantasztikus film az apaságról, amit látnod kell

11966

9) Apák és lányaik /Fathers and Daughters, 2015/

Katie Daviesnek (Amanda Seyfried) nehéz gyermekkora volt, édesanyja autóbalesetben meghalt, melyet követően Pulitzer-díjas édesapja depressziós lett. Huszonhét évvel később a lányból nő lett, akit továbbra is kísért a sanyarú gyermekkor, mely kapcsolataira is kihatással van.

Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

10) Nicsak, ki beszél /Look Who’s Talking, 1989/

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

Nicsak, ki beszél? (1989)

11) Három férfi és egy bébi /Three Men and a Baby, 1987/

Peter (Tom Selleck), Michael (Steve Guttenberg) és Jack (Ted Danson), a három jóképű, befutott agglegény lába előtt hever az egész világ. A színész Jack épp külföldi forgatásra indul, amikor egyik ismerőse arra kéri, helyezze el néhány napig az egyik csomagját, majd ha lesz ideje, küld valakit érte. Jack természetesen beleegyezik, majd rögtön el is siet a stábbal. Csak jóval később jut eszébe, hogy szóljon barátainak és lakótársainak, az építész Peternek és a grafikus Michaelnek a dologról. Milyen a véletlen, Jack egyik régi barátnője, Sylvia (Nancy Travis) is ezt az időt választotta arra, hogy a fiúk ajtaja elé rakjon egy mózeskosarat, benne szerelmük gyümölcsével, a kis Maryvel. A két férfi persze azt hiszi, erről a csomagról van szó, kellőképp fel is háborodnak, nem tudnak ugyanis mit kezdeni az isten tudja hogyan működő aprósággal. Valójában azonban egy jelentéktelennek tűnő kis tasakot kellene megőrizniük, amiben jó néhány gramm kábítószer van.

Három férfi és egy bébi (3 Men and a Baby, 1987)

12) Életünk apával /Infinitely Polar Bear, 2014/

Az Életünk apával című filmdrámában Cameron Stuart, a mániákus depresszióval küzdő férfi megpróbálja eltartani családját, azonban a betegség eluralkodni látszik rajta. Cam végül egy elmegyógyintézetbe kerül, míg felesége két kislányukkal kénytelen elhagyni a családi otthont. Maggie Amelia-val és Faith-tel egy cambridge-i lakásba költözik; munkát vállal és megpróbál mindent megadni a lányoknak, ami csak tőle telhető.

Életünk apával /Infinitely Polar Bear, 2014/

Meg sem ismernénk az utcán, ha szembejönne: így néz ki Nick Nolte 2022-ben, 81 évesen

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·