FILMEZZUNK.HU
A szülinapos Val Kilmer 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

A szülinapos Val Kilmer 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4453

Val Kilmer legjobb filmjei

Val Kilmer amerikai színész. Karrierjét színházi darabokban kezdte, majd a filmezés felé fordult és a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja és férfi ikonja lett. Vígjátékokban, akciófilmekben és drámákban egyaránt remekelt. A színész a napokban ünnepli 64. születésnapját, melynek alkalmából összeállítottunk egy toplistát, amely a legjobb filmjeiből tevődik össze.

10. Az angyal (1997)

Az ő számára nincs feltörhetetlen zár. Neki egy kód sem megfejthetetlen. Könnyűszerrel kijátssza a legéberebb őrséget, behatol a legvédettebb szentélybe és elillan a felbecsülhetetlen értékű zsákmánnyal. Ő Simon Templar (Val Kilmer), vagyis az “Angyal”, a riasztók mágusa, a tolvajlás nagymestere, az álcázás koronázatlan királya. Ezer arca van, de senki sem tudja, melyik az igazi. Agyafúrt, ravasz, cinikus, veszélyes, fondorlatos. Hiába vannak a nyomában a hatóságok és a bűnözők, őt nem lehet elkapni. Ezúttal Ivan Tretyak orosz milliárdos és önjelölt cárutód megbízásából egy mindennél értékesebb kincset kell ellopnia: egy kiapadhatatlan energiaforrás képletét. Ám az akcióval akaratán kívül halálos veszélybe sodorja Emma Russellt, a gyönyörű tudósnőt, s egyúttal csapdába ejti – a saját szíve.

A szülinapos Val Kilmer 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

9. Nem írnek való vidék (2011)

Danny Greene ír származású bűnöző, aki a Cleveland-i alvilágnak dolgozik a 70-es években. Egy napon azonban arra az elhatározásra jut, hogy saját vállalkozásba kezd, és nem paktál a jövőben a maffiával. Ez persze nem tetszik a másik félnek, így megpróbálják eltenni őt láb alól.

A szülinapos Val Kilmer 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

8. Tombstone – Halott város (1993)

A Vadnyugat talán legellentmondásosabb személyiségei gyülekeznek a kis arizonai városka postakocsi megállójánál, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek egy évek óta húzódó viszály végére…

Tombstone - Halott város (Tombstone, 1993)

7. Egy gyilkos agya (2004)

Harris (Val Kilmer), az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerült: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése,hogy megtanulták-e a leckét – ki kell deríteniük, melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának…

A szülinapos Val Kilmer 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·