FILMEZZUNK.HU
A legjobb filozofikus filmek

10 filozofikus film, amit mindenképpen látnod kell

58070

A legjobb filozofikus filmek

Mai cikkünkben olyan filmeket gyűjtöttünk egy csokorba melyeknek filozófiai témája van. Nem az a célunk ezekkel a filozofikus témájú filmekkel, hogy hosszú délutánokat töltsetek a képernyő előtt, hanem az, hogy jobban megértsétek az emberi lelket és az elmét. Talán önmagunk megismerésében is szerepet kapnak. De vigyázat! Túl jó filmek ezek, nehogy ne tudd abbahagyni!

Természetesen saját véleményen alapszik összeállításunk, így rengeteg filozofikus film kimaradhatott a kedvenceid közül. Ha van ilyen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy ki tudjuk egészíteni listánkat.

Elle (2016)

Miután Michelle-t (Isabelle Huppert), egy videojátékokat fejlesztő cég ügyvezető igazgatóját megtámadják az otthonában, nem engedi, hogy az események befolyásolják rendezett életének menetét. Nem könnyíti meg a dolgát a családja sem, anyja 75 évesen nem hajlandó tudomást venni a koráról, tömeggyilkos apja börtönben ül, fia elkényeztetett és éretlen, ex férje pedig szeretőjével tölti mindennapjait. Ráadásul úgy tűnik, korábbi támadójának is tervei vannak vele, ugyanis Michelle észreveszi, hogy valaki követi. A nő maga is nyomozni kezd a gazember után, azonban a dolgok irányítása csakhamar kicsúszik a kezei közül.

Elle (2016)

Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals, 2016)

Eme filozofikus thriller “történet a történetben”, aminek egyik részében Susan (Amy Adams) egy könyv kéziratát kapja véleményezésre volt férjétől (Jake Gyllenhaal), akit 20 éve elhagyott. A másik rész magát a kéziratot követi, aminek középpontjában egy férfi áll, akinek családi nyaralása erőszakossá majd halálos kimenetelűvé válik. És ami Susant illeti, az ő története is rejt még némi izgalmat.

Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals, 2016) - Előzetes

Váratlan szépség (Collateral Beauty, 2016)

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától… már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek. Tervet készítenek a megmentésére.

Váratlan szépség (2016) Collateral Beauty

Ez csak a világ vége (Juste la fin du monde, 2016)

Tizenkét év távollét után az író, Louis visszatér szülővárosába, hogy elmondja családjának: haldoklik. Hamarosan felszínre törnek az elfojtott indulatok, és kibukik a sok év alatt felhalmozódott keserűség. Hiába próbálnak meg empátiával közelíteni egymás felé, az egymásra figyelni már képtelen családtagok csak saját sérelmeiket és magányukat képesek előtérbe helyezni, ami még több konfliktust és fájdalmat szül.

Ez csak a világ vége (Juste la fin du monde, 2016)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·