FILMEZZUNK.HU
A legérdekesebb filmes Guinness Rekordok

A legérdekesebb filmes Guinness Rekordok

9910

Filmes Guinness Rekordok

Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját. 1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került. Mai cikkünkkel, melyben filmes Guinness Rekordok közül szemezgetünk, elétek tárja a legviccesebb, legérdekesebb és legkomolyabb rekordokat.

A legérdekesebb filmes Guinness Rekordok

A legnagyobb filmes robbantás

A legutóbb bemutatott James Bond részben, a 007 Spectre – A Fantom visszatérben látható minden idők legnagyobb filmes robbantása, és emiatt szerepel is a Guinness Rekordok Könyvében. A világcsúcsot hitelesítő papírokat Léa Seydoux, Daniel Craig és Barbara Broccoli producer vette át az Eredet-ért már Oscar-díjjal jutalmazott Chris Corbould trükkmester nevében. 2015 nyarán, június 29-én borították be a sivatagot egy óriási füstfelhővel Marokkóban, ugyanis 8418 liter üzemanyagot és 33 kilogramm robbanószert használtak fel a brutális robbantáshoz.

A legtöbbet “szelfiző”

Dwayne “The Rock” Johnson-nak is sikerült beszelfiznie magát a Guinness Rekordok Könyvébe. Igen jól látják nem írtuk félre, ugyanis A sziklának sikerült 3 perc alatt 105 képet szelfiznie a Törésvonal című filmjének londoni premierjén. Az oklevelet a helyszínen át is vehette.

A leghosszabb szelfibot

Hasonló szelfis témában Ben Stiller is beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe, ugyanis az idén megjelent Zoolander 2 bemutatóján hivatalosan is megalkotta a világ leghosszabb szelfibotját, amiről nem kevesebb, mint 8.5 méter magasból készítettek képet magukról a sztárok. Úgy tűnik nagy divat lett mostanában, hogy filmes premiereken döntsenek rekordokat a filmvászon csillagai.

A próbafelvételek királya

Jackie Chan sem tétlenkedik ha rekordokról van szó. A Chan Kong-sang néven született színész szinte minden egyes filmjében ő maga végzi a kaszkadőrmutatványokat. Kaszkadőrjeleneteivel többször is bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, ám a legviccesebb rekordnak mégis az tűnik az életéből, amikor a Dragon Lord című film egyik jelenetét 2900-szor vették fel.

A legérdekesebb filmes Guinness Rekordok

4891 beöltözött Hupikék Törpikék

Hupikék Törpikéi sem tétlenkednek, ha rekordkísérletről van szó. A Nemzetközi Törpnap alkalmából, 2011-ben nem kevesebb, mint 11 városban megrendezett rekorddöntési kísérlet során új Guinness rekord született. A Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen, 24 órán belül kategóriában jegyezték fel – jelentette be Marc Weinstock, a Sony Pictures Entertainment nemzetközi marketingrészlegének elnöke. A globális eseményt a Sony Pictures Entertainment és a Sony Pictures Animation szervezte, hogy így üdvözöljék a Hupikék törpikék 3D mozibemutatóját. A Guinness Rekordok ellenőrei felügyelték a szigorú szabályok betartását, az ő nyilvántartásuk szerint a világ 11 nagyvárosában összesen 4 891 ember öltözött törpnek, hogy ezzel elhódítsa a Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen 24 órán belül kategória bajnoki címét. Az eddigi rekordot 2 510 törpruhás ember tartotta.

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Samy Naceri, a Taxi-filmek sztárja

Hamarosan jelentkezünk további érdekfeszítő Guinness rekordok tömkelegével! Ha esetleg te is hallottál már olyan filmes rekordról, amiről úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet, küld el nekünk kommentben!

(Címlapkép forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·