FILMEZZUNK.HU
A szolgálólány meséje érdekességek

8 érdekesség, amit nem tudtál A szolgálólány meséjéről

3013

5. A szolgálólányokat azonosítókkal jelöli meg az elnyomó rezsim, hogy nyilvántarthatóak, beazonosíthatóak legyenek. Elgondolkodtál-e már valaha, mi szerepel rajta? A June fülébe „beütött” karikán az 1985-ös szám szerepel, ami nem más, mint az Atwood regény megjelenésének éve.

A szolgálólány meséje érdekességek

6. A szolgálólányok ikonikus, piros ruhája hivatalosan a Pantone 202 CP árnyalat. Ann Crabtree jelmeztervező „éltető elemnek” nevezte el a vérvörösnek ezt az árnyalatát.

A szolgálólány meséje érdekességek

7. A Telepek, ahová Gileád kényszermunkára küldi bűnöseit, egy gondosan megkomponált helyszín. Megtervezésében, a látvány kidolgozásában tudatosan operáltak a németalföldi festmények színvilágával. az arany, világoskék borostyánsárga árnyalatok keverésével. A sorozat alkotói egy atomkatasztrófa utáni, holdszerű, lepusztult tájat szerettek volna megjeleníteni; ahol a radioaktivitástól terméketlen a talaj, és hegyekben áll a sugárzó szemét.

A szolgálólány meséje érdekességek

8. A Waterford házaspár Marthá-ját alakító Rita a valóságban már igen korán kapcsolatba került A szolgálólány meséjének történetével. Amanda Brugelt kamasz lányként megérintette az Atwood regény – amit 15 évesen elolvasott – és ahogyan egy 2018-as interjúban elmesélte; akkoriban rövid novellákat írogatott annak disztopikus világáról. Szinte sorszerű összefonódás, hogy a későbbiekben a szakdolgozatát is e témában, konkrétan az általa sok évvel később megformált karakterről írta a főiskolán.

A szolgálólány meséje érdekességek

Szerző: MéziMcFly

Felismeri? Ő volt a kis Forrest a Forrest Gump című filmben

Oldalak: 1 2


Article Tags: · ·