FILMEZZUNK.HU
A 8 legkeményebb Netflixes akciómozi, amit neked is látnod kell

A 8 legkeményebb Netflixes akciómozi, amit neked is látnod kell

10740

(5) SHAFT – 2019; Értékelés: 10/4

A legfelejthetőbb filmek közé került az új Shaft, mely a 70-es évek után a 2000-es években is felfrissült, egy nem túl acélos, de jól összehozott feldolgozásban Samuel L. Jacksonnal. Hogy most miért gondolták a készítők, hogy jó ötlet foglalkozni a frissítéssel nem értem. Az amerikai taxi direktorának filmjében egyszerre van 3 Shaft is, de még ez sem volt elég, hogy jobban lekösse a figyelmünket, pedig Jackson laza, mint a rigalánc. A fegyverek tüzelése közepette előadott szokatlan komédia kísérlete volt a legfájóbb pont. Két lövöldözés közt láthatunk olyan töltelékjeleneteket, mint a férfiasság definíciójának elemzése, a kábítószer-kereskedelem negatívumai, és generációs különbségekből adódó problémák megvitatása. A “fekete törpapa” különösen beégett az agyamba, és nem a felejthetetlen alakítása miatt. Olyan unalom kerített hatalmába a film közepén, mintha kloroformos zsepibe fújtam volna az orromat… alig bírtam nyitva tartani a szemem.

Samuel L. Jackson visszatér akcióhősként - Itt a Shaft első előzetese!

(6) 6 UNDERGROUND – (Hatan az alvilágból) – 2019; Értékelés: 10/5

A 6 Underground akcióbemutatója tipikus példája annak, hogy a Netflix is szeretne magának egy Mission Impossible vagy egy Halálos Iramban franchaise-t, és Michael Bay meg is mutatta, hogy lehet ezt rosszul is kivitelezni. Amíg az eredeti Impossible varázsa abban mutatkozott, hogy “Tomi fiú” és csapatának aktuális története mindig egy ügyes kezű direktor kezében landolt, aki jól és okosan valósította meg a nem túl acélos forgatókönyvet, addig itt a bibi nem más, mint a Bay-féle kézlenyomat erős hibái, mely elnyomott minden jót, ami ebben a történetben még megtalálható volt. a Michael Bay-féle stílust: non-stop közeli és távoli totálokat használ a gyors vágású, vagy az időnként szuperlassított képeivel és az alacsony szögű kameramozgásával. Nem akarom természetesen senkinek elvenni a kedvét, vagy lebeszélni a Hatan az Alvilágbólról, de higgyék el, az egyszerű, buta szórakoztatni akaráson kívül mást nem tud adni nekünk a film.

Six Underground – Hatan az alvilágból (2019) - Kritika

(7) SPENSER AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN – 2019; Értékelés: 10/6

Az egyetlen hatalmas hibája a Spenser Confidentalnak, hogy komolyabban veszi magát, mint ahogy kéne. Ha kicsit könyedebben veszi Peter Berg a történetmesélést, akkor a közös munkája a másik “Berggel” -Markkal – sokkal jobb befogadást eredményezett volna. A könnyed humor és a lazaság olyan útra vitte volna a közreműködést, mely sokkal emészthetőbbé tette volna az ismert momentumokat. Képesek Ők ketten a jó munkára, hisz a ravaszabb együttmüködésüknek köszönhetően nem is gyenge akciómozik születtek már kezükből, és reménykedhettünk most is egy hasonlóban. A Túlélő és a Hazafiak Napja jó példa erre, azonban a Spenser a 22 mérföld szintjén mozog. Tipikusan az akció-rejtély-thriller vonalon próbálkoznak a szereplőink, de oly látványosan bukdácsolnak, hogy a hideg építkezés miatt nem érezzük szükségét, hogy átérezzük sorsukat. Ahhoz képest, hogy Peter Berg mennyire profi ezen a területen, nagyon lapos és szikra nélküli lett mostani munkája.

Spenser az igazság nyomában (2020) – Kritika

(8) POINT BLANK – 2019; Értékelés: 10/5

A marketingesek nem sokat dolgoztak ezen a filmen, hisz alig lehetett hallani a Point Blankről, pedig a témája miatt még mindig sokan felfigyelünk rá. A lerágott csonttal, mint tartalmi résszel nem is foglalkoznék, hisz sok jó és nem összecsapott munkát láthattunk már eddig. A Netflix alkotást ebből adódóan kíváncsisággal indítottam el itthon, de a buddy movie hangulattal próbálkozó alkotás egy elfáradt, lassú, és kb. két évtizeddel lemaradó történetet áraszt magából, de legalább azt nem hosszan meséli el, csupán 85 percben. Bűnös élvezetre számítottam, de még egy erős B. kategóriát sem ér el a point Blank… A rövid játékideje alatt a “haver, elfogy az idő, lets-go” cselekményt favorizálja, igyekszik pörgős lenni, de a francia eredetijét ajánlom inkább. Összességében a történet alulteljesít, de megkísérli azt a lehetetlen feelinget visszahozni, melyben a 90-es években felnőttünk… eredménytelenül. Ütős párosnak tűnik a plakáton Frank Gillo és Anthony Mackie, azonban egy szimpla kergetőzős, spiritusz nélküli, gyenge lábakon álló történet az övék.

A legjobb Netflixes akciómozik

Írás: Kovács Ferenc # Bruce

Ő volt Marty McFly dögös anyukája a Vissza a jövőbe című filmben – Így néz ki napjainkban a színésznő!

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·