FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

48906

15. A vád tanúja (1957)

Wilfried Robarts, a jónevű ügyvéd védi a rokonszenves Leonard Vole-t, akit egy özvegyasszony megölésével vádolnak. Bár Volenak sem indítéka, sem alibije nincs Sir Wilfried hisz az ártatlanságában, még ha Mrs. Vole, ez a kemény, rideg asszony, nem sokat tesz is férje fölmentése érdekében. Sőt, inkább ő a vád tanúja, aki minden megszólalásával csak árt férjének. Minden látszat ellenére Sir Wilfried biztosra veszi, hogy Mrs. Vole valamit titkol.

A vád tanúja (Witness for the Prosecution, 1957)

14. Volt egyszer egy Amerika (1984)

Noodles gengszter. New York városának szegénynegyedében nőtt fel Max és még két fiatal fiú, akikkel együtt Noodles bandát alapít. Az idő múlásával először a kerület, majd a város, végül egész Amerika legrettegettebb gengsztereivé válnak. Bár életüknek meghatározó részévé lett az erőszak, a kapzsiság és a pénz mindennél előbbre valósága, négyüket mégis nagyon szoros, már-már igazi baráti szálak fűzik össze. Egészen addig, amíg valamelyikük árulóvá nem lesz.

Volt egyszer egy Amerika (1984, Once Upon a Time in America)

13. Léon, a profi (1994)

Leon egy magányos bérgyilkos New Yorkban. A szomszédjában történő mészárlás alkalmával beengedi magához Mathildát, megmentve ezzel a kislány életét. Leon eleinte nem tud mit kezdeni a helyzettel, idővel azonban összebarátkoznak, és saját lányaként gondoskodik róla. Amikor a kegyetlen nyomozó, Stanfield tudomást szerez a túlélőről, a bérgyilkos saját életét kockáztatva kel a lány segítségére.

Leon, a profi (Léon, 1994)

12. Közönséges bűnözők (1995)

“A gonosz legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik” – hangzik el a kripli Kint szájából. Mondvacsinált okkal bevisznek öt keményfiút a Los Angeles-i rendőrségre. Ha már a bűnöldöző szerv (avagy a sors) így akarta, összeállnak a legények, s minden idők legjobb bűnbandájaként gaztettet gaztettre halmoznak. Mígnem egy napon hátborzongató megbízatásuk lesz: magával az ördöggel kell(ene) leszámolniuk. Mert a gonosz mégiscsak létezik. Úgy hívják: Keyser Söze. De vigyázat: itt senki nem az, akinek látszik!

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

11. A tégla (2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·