FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

48801

10. Joker (2019)

Az 1980-as években játszódó történetben Phillips Arthur Flake kirekesztett, sikertelen stand-up komikus, akinek élete káoszba süllyed, s olyannyira megváltozik, hogy belőle lesz Gotham City leghíresebb pszichopata sorozatgyilkosa: Joker.

Joker (2019) - kritika

9. A bárányok hallgatnak (1991)

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként. Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.

A bárányok hallgatnak /The Silence of the Lambs, 1991/

8. Hetedik (1995)

A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. A nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony természetű újonc, David Mills próbálják megakadályozni az őrültet újabb bűntettek elkövetésében.

Hetedik (Se7en, 1995)

7. Halálsoron (1999)

A Halálsoron a harmincas években játszódik egy halálraítélteket őrző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik élete, amikor bekerül hozzájuk John Coffey, a nagydarab, jámbor kinézetű fekete férfi. Coffey-t két fehér gyermek meggyilkolásával vádolják, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki képes lenne egy ilyen szörnyű tettre, sőt! A jámbor férfi különleges képességei nem maradnak sokáig titokban.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

6. Isten városa (2002)

A film Rio de Janeiro nyomornegyedének szegények lakta utcáin zajlik. Két különböző utat bejáró fiú útját követi nyomon 15 éven át, a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek elejéig. Az egyikből fotós lesz, a másikból drogdíler. A film rövid történetek sorozatán keresztül mutatja be életútjukat, melyekből sokszor igen rövidre sikeredett sorsok rajzolódnak ki. Az Isten városa főszereplője nem egy személy, hanem egy hely. Az Isten városa egy hatvanas években elkezdett, szegényeknek épült lakótelep, amely a nyolcvanas évek elejére Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb városrészévé vált. A hely történetét a film jó néhány szereplő sztoriján keresztül meséli el. Ám mindent a narrátor nézőpontjából látunk: Buscape egy szegény fekete srác, aki túl törékeny és félős ahhoz, hogy bűnöző legyen, ugyanakkor túl okos ahhoz, hogy megelégedjen valamilyen alulfizetett munkával. Olyan erőszakos környezetben nő fel, ahol nem sok esélye van. A fiú azonban rájön, hogy más szemmel, egy művész szemével láthatja a valóságot: profi fotós lesz belőle. Számára ez jelenti a megváltást…

Isten városa (2002)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·