FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

48912

5. Nagymenők (1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

4. Ponyvaregény (1994)

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent és Jules épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak…

Ponyvaregény (1994)

3. A keresztapa II (1974)

A Corleone család irányítása Michael Corleone kezébe kerül, édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalizálni bizonyos működési területeket, a szerencsejátékipar helyett inkább a banki szektor és a tőzsde világa felé igyekszik elkalauzolnia a családot felhasználva erre összeköttetéseit. A film során fény derül arra is, mi alapozta meg egykor a Corleone család hírnevét.

Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

2. A sötét lovag (2008)

Batman ismét a bűn nyomába ered: nekilát, hogy szétverje azokat a bűnszerveteket, melyek rettegésben tartják a város utcáit. Ezúttal is számos segítőre akad, elsősorban Jim Gordon rendőrfelügyelő és Harvey Dent államügyész személyében. A hármas fogat hatásosnak bizonyul, de hamarosan nagyobb káosz üti fel fejét Gotham City-ben, egy felettébb intelligens elme, mely Jokernek hívja magát.

Batman - A Sötét lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

1. A keresztapa (1972)

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm és egyben krimi filmje az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

A keresztapa (1972)

Így éli mindennapjait a súlyos betegséggel küzdő Bruce Willis – Friss fotókon az egykori akciósztár

(Történetek forrásai: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·