FILMEZZUNK.HU
10 gonosztevő, akik bár aljas szerepet játszanak el, de valójában nem azok

10 gonosztevő, akik bár aljas szerepet játszanak el, de valójában nem azok

937

10 gonosztevő, akik bár aljas szerepet játszanak el, de valójában nem azok

Sokféle gazember létezik: aljasok, kapzsik és bosszúállók, de valójában helyén van a szívük. Ők a hajtóerők. Ha jól kidolgozottak, arra inspirálják a közönséget, hogy szembesüljenek saját sötét oldalukkal. Még az is elgondolkodtathat bennünket: „Mi van, ha azok a gazemberek, akiket gyerekkorunk óta folyamatosan elutasítunk, nem is lennének olyan gonoszak?”

1. Dudley Dursley a Harry Potter sagában

Dudley valósággal pokollá tette Harry Potter életét a Dursley családban, efelől nincs kétség. De barátságtalan viselkedése elsődlegesen szüleitől származik: az anyjától és az apjától. Érdemes megjegyezni, hogy az elkényeztetett unokatestvér időnként a mágia rossz oldalát is megtapasztalhatta. A kígyóval való találkozás az állatkertben és a nem kívánatos disznófarka csak erősítette Harry iránti ellenszenvét.

2. Demóna az azonos című filmben

Demóna egyszerre volt a film gonosztevője és hősnője. A jón és a rosszon túl a történet azt a pillanatot mutatja be, amikor elárulja “igaz szerelme”,  egy Stefan nevű ember. Végül ellopja a szárnyait, hogy a királynak adja, majd később trónörökös lesz. A feldühödött tündér bosszút állva mély álomba átkozza a hercegnőt. Demóna megismeri a lányt, végül megbánja tettét, és meg akarja védeni a királyságát. A mese a családi kötelékeket és a női erőt emeli ki a hercegnő és a herceg közötti hagyományos romantikus szerelem helyett.

3. Ruth DeWitt a Titanicban

Amikor először néztük a Titanic-ot, Ruth De Witt Rose szigorú anyjaként láttuk, és őt tartottuk a történet egyik antagonistájának. Kétségtelen, hogy negatív szerepet töltött be: rosszul bánt Jackkel, és végtelen nyomást gyakorolt ??Rose-ra, hogy menjen feleségül Calt-hez. Igaz hogy sznob volt, durva és önző, mégis szerette, törődött vele, és a legjobbat akarta a lányának (hibáztathatjuk őt ezért?). A mentőcsónakos jelenetben pedig nem volt hajlandó felszállni Rose nélkül, és még könnyeket is hullatott, miután látta, hogy a hajó lassan az óceánba süllyed Rose-al és sok más utassal együtt.

4. King Kong az azonos című filmben

King Kong több, mint egy vadállat egy szörnyfilmben. Az emberek a Koponya-szigetre érkeznek, miután elvesztek a tengerben, és tudtukon kívül belépnek Kong területére. A történet előrehaladtával azt látjuk, hogy Kong képes érzelmekre, például arra, hogy védelmet érezzen Ann iránt. Míg az emberek mindent megtesznek a gigantikus főemlős elfogásáért, irányításáért, és hogy hasznukra legyen, a gorilla csak arra vágyik, hogy békén hagyják.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·