FILMEZZUNK.HU
15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

28894

Színészek, akik még sose nyertek Oscar-díjat

Minden Hollywoodi sztárnak az az álma, hogy Oscar-díjat nyerjen. Vannak azok a “szerencsés” színészek, akik újra meg újra jelölve vannak a díjra, de valaki más minden alkalommal megelőzi őket. Úgy döntöttünk kiderítjük, hogy az Academy of Motion Picture Arts and Scenes miért ilyen igazságtalan velük szemben. Úgy hisszük vannak ésszerű magyarázatok arra, hogy néhány színész még nem nyerte el a díjat. A következő cikkben megtalálhatjátok felvetéseinket, ugyanis 15 olyan színészt sorolunk fel, akik már legalább egyszer jelölve voltak a díjra, de még soha sikerült az elnyerniük.

1. Amy Adams

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Amy Adams már öt alkalommal is jelölve volt a díjra olyan filmekért, mint a Kétely, The Master, és az Amerikai Botrány. 2016-ban is egy kiváló szerepet játszott az Érkezés című sci-fi filmben, viszont ezért az alakításért nem jelölték Oscar-díjra, amin többen meg is lepődtek. Talán az oka, hogy Adams nem nyerte el a díjat az, hogy meglehetősen későn kezdődött el színészi karriere, 25 évesen. Sok más színész ebben a korban már volt jelölve a díjra, mert elég normális a filmiparban a színészi pályát hamar elkezdeni. Természetesen Adams előtt még egy hosszú és sikeres karrier áll.

2. Bradley Cooper

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Bradley Cooper egymást követő három évben is jelölve volt a díjra. Először 2013-ban, a Napos Oldal című filmben való alakításáért, de a díjat végül Daniel Day-Lewis vitte haza. Az azt követő évben az Amerikai Botrány című filmben nyújtott alakítása miatt jelölték, viszont ezúttal Jared Leto lett a díj nyertese. Harmadjára pedig jelölték, mint legjobb főszereplő az Amerikai Mesterlövész című filmben, de a díjat végül a Stephen Hawking-ot játszó Eddie Redmayne szerezte meg. Úgy tűnik Coopernek még nem jött el az ideje. A 2019-es gálán is elég jó esélyekkel indult a díj megszerzésére, hiszen a Csillag Születik című filmet ő rendezte, ő volt a producer, a szövegíró, sőt még az egyik főszereplő is. A film megnyerte az Oscar-díjat a legjobb eredeti filmdal kategóriában, de Cooper ismét alul maradt, mint legjobb drámai színész.

3. Saoirse Ronan

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Saoirse Ronan még csak 26 éves, de már többször is részt vett a legnemesebb díjak elnyerésének versenyében. Legelső Oscar jelölését a Vágy és Vezeklésben való alakításáért kapta, mindössze 13 évesen. Később a Brooklyn, egy évvel később a Lady Bird, majd idén a Kisasszonyok című filmekben nyújtott alakításáért is jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, de mindhárom alkalommal alul maradt. Ronan egy tökéletes példa a korán megkezdett karrierre. 24 évesen már olyan színésznőkkel versenyzett a díjért, mint Frances McDormand és Meryl Streep. Ronan egyik interjújában azt állította, hogy számára nem a díj elnyerése a legnagyobb cél, hiszen neki már maga a jelölés is győzelemnek számít.

4. Helena Bonham Carter

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Tim Burton múzsája és filmjei főszereplője már kétszer volt jelölve az Oscar-díjra. Először 1998-ban jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, A Galamb Szárnyai című filmben nyújtott alakításáért. Másodjára 2011-ben a legjobb női mellékszereplő kategóriában, A Király Beszéde filmjéért. Egyik alkalommal sem állt a szerencse Carter oldalára. Érdekes, hogy ezeken kívül semmi más kiváló munkáiért nem kapott díjakat, sőt, nem is jelölték. Nagyon jól játszotta például Marla szerepét a Harcosok Klubja című filmben. Carter nem csak az Oscar-díjakkal ilyen szerencsétlen. Eddig hétszer volt jelölve a Golden Globe-díjra, de egyszer sem nyerte meg azt.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·