FILMEZZUNK.HU
15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

28902

5. Johnny Depp

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Hosszú ideje tartó karrierje során Depp háromszor volt jelölve Oscar-díjra. Először 2004-ben, A Karib Tenger Kalózai: A Fekete Gyöngy Átka című filmben nyújtott alakításáért, de Sean Penn vitte haza a díjat. A következő évben az Én, Pán Péter című filmben való főszerepléséért jelölték, de kikapott. 2008-ban pedig a Sweeny Todd – A Fleet Utca Démoni Borbélya című filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában, de ismét alul maradt, ezúttal Daniel Day-Lewis lett a díj tulajdonosa. Depp állítása szerint nem érdeklik a díjak. A Fekete Mise című film megjelenése után azt mondta, soha nem volt álma, hogy Oscar-díjat nyerjen. Nem a díjak beszerzése motiválja színészi karrierjében, hanem rajongói.

6. Sharon Stone

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Sharon Stone több, mint 40 játékfilmben szerepelt, de az Elemi Ösztön című film tette igazi hírességgé. Oscar-díjra mindössze egyszer lett jelölve, a Casino című filmben nyújtott alakításáért, de a díj tulajdonosa abban évben Susan Sarandon lett. Stone hollywoodi karrierje meglehetősen későn kezdődött, 34 évesen vált ismertté. Azelőtt modellként dolgozott, és néhány kisebb projektben kapott szerepeket. Miután Amerikában nem igazán figyeltek fel rá, úgy döntött, Európában próbálja ki magát. Azt mondják miatta vált a Cannes-i Film Fesztivál az egyik legnépszerűbb és legrangosabb film fesztivállá a világon. A 90-es években Stone volt a fesztivál jótékonysági eseményének ösztönzője és házigazdája.

7. Bill Murray

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Ez a milliók által kedvelt színész mindössze egyszer volt Oscar-díjra jelölve, mint legjobb férfi főszereplő Az Elveszett Jelentés című filmjéért, 2004-ben. Végül Sean Penn vitte haza a díjat. Érdekes, hogy olyan klasszis filmekért, mint például az Időtlen Időkig, vagy a Szellemirtók, soha egy díjat sem nyert. Murray egy interjúban kijelentette, hogy úgy döntött, nem indul többé az Oscar-díj elnyerésének küzdelmében. A díj elnyerésének vágyát egy vírushoz hasonlította, ami megakadályozza abban, hogy  tisztán lásson. Miután 2004-ben nem nyert, elmondása szerint hat hónappal később rájött, hogy ő is megfertőződött. Elmondta, hogy néhány színésztársának karrierje megromlott az aranyszobor miatt. “Az emberek az Oscar után máshogy kezdenek el gondolkozni. Azt gondolják nem vállalhatnak olyat filmet, ami nem is érdemes az Oscar-díjra. Úgy tűnik nehezebben hozzák meg a jó döntéseket a díj megnyerése után.”

8. Keanu Reeves

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Nehéz elhinni, de Keanu Reeves még sose volt Oscar-díjra jelölve. Egy egész világon ismertté vált híresség vált belőle olyan filmek után, mint a Féktelenül, Holtpont és A Mátrix. Ugyan a filmek, amikben szerepelt sok díjak nyertek, az Oscar-t beleszámítva, a színésznek eddig csak MTV Movie-díjakat sikerült hazavinni. Talán az ok arra, hogy Reeves miért nem volt meg soha Oscar-díjra jelölve az, hogy nem választja szelektíven a szerepeit. Sok olyan projektben is részt vett már, amelyekben nincs sok potenciál, például a Kopp-Kopp, vagy a Gyémánthajsza.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·