FILMEZZUNK.HU
15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

28845

9. Tom Cruise

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Tom Cruise először 1990-ben, a legjobb férfi főszereplő kategóriában volt Oscar-díjra jelölve. A Született Július 4-én című filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki a jelölést, de a díj végül Daniel Day-Lewis-hoz került. A második jelölése 7 évvel később történt a Jerry Maguire — A Nagy Hátraarc című filmjéért, de ismét alul maradt, ezúttal Geoffrey Rush vitte haza a díjat. Harmadjára pedig a Magnólia című filmben való szerepléséért kapta a jelölést, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Cruise szituációja a Pitt-Hanks Kontinuum nevű teóriával magyarázható, azaz, hogy két féle színész létezik Hollywoodban. Az első típus Brad Pitt-re hasonlít, a második pedig Tom Hanks-re. Az első típusú színészek folyamatosan kiváló alakításokat nyújtanak, de soha nem szereznek díjakat. Míg a második, “Hanks” típusú színészek Oscar-díjat is nyerhetnek legelső jó munkájukért. Ezzel nem lehet vitatkozni. De azért reméljük, hogy Tom Cruise-nak még mindig van esélye elvinni a díjat, ahogy Leonardo DiCaprio-nak is 20 év után sikerült.

10. Jessica Chastain

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Jessica Chastain akkor vált igazán sikeressé, amikor A Segítség című filmje megjelent. Azonnal jelölték is az Oscar-díjra a legjobb női mellékszereplő kategóriában, viszont nem nyerte meg. Az azt követő évben is jelölve lett, a Zero Dark Thirty — A bin Láden hajsza című filmjéért, de Jennifer Lawrence lett végül a díj tulajdonosa. Chastain színésztársaihoz képest elég későn kezdte színészi karrierjét, 33 évesen. Ráadásul állítása szerint azt mondták neki, hogy túl “vörös” és túl régi stílusú ahhoz, hogy befusson. Szerencsére most karrierje csúcsán van, és minden esély megvan arra, hogy egyszer még Oscar-díj tulajdonos lesz.

11. Jennifer Aniston

Fény derült Jennifer Aniston féltve őrzött titkára: Mesterségesen termékenyítették meg

Bár általában csak vígjátékokban szerepel, azért Jennifer Aniston játszott már néhány drámában is, köztük a Cake című filmben. Emiatt Golden-jelölést is kapott, de Oscar-t még sosem nyert.

12. Michelle Williams

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Williams már négyszer is volt jelölve Oscar-díjra. Kétszer a legjobb női főszereplő kategóriában olyan filmjeiért, mint a Kék Valentin és az Egy Hét Marilynnel. A színésznőnek 10 kg-t kellett felszednie Marilyn szerepéhez. A másik két jelölését a legjobb női mellékszereplő kategóriában kapta, a Túl A Barátságon és A Régi Város című filmekben nyújtott alakításáért. A színésznő mostanában úgy döntött, hogy a komoly, drámai szerepek helyett inkább egyszerűbb projektekben vesz rész, például a Túl Szexi Lány és a Venom című filmekben.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·