FILMEZZUNK.HU
15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

28903

13. Keira Knightley

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

A színésznő karrierje során már számos sikeres filmben szerepelt, és az Oscar-díjra kétszer is jelölve volt. Először 2006-ban a Büszkeség És Balítélet című filmért, majd 2015-ben a Kódjátszma című történelmi drámában nyújtott remek alakításáért. A széleskörű szerepei és kritikusok pozitív visszajelzései ellenére úgy tűnik, hogy a színésznőnek nincs szerencséje az Oscar-díjjal kapcsolatban. Nemrégiben anyuka lett, de reméljük, hogy a legjobb szerepei és megérdemelt díjai még előtte állnak.

14. Robert Downey Jr.

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Robert Downey Jr. helyzete sem tűnik túl igazságosnak. Először 1993-ban volt Oscar-díjra jelölve a Chaplin című filmben nyújtott kiváló alakításáért. Abban az évben Al Pacino ellen kapott ki. Másodjára, és egyben utoljára 2009-ben jelölték a díjra, mégpedig legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Trópusi Vihar című filmjéért. Abban az évben az összes jelölt tudta, hogy nincs esélyük nyerni, hiszen ünnepélyes módon emlékeztek meg életéről, és adták a díjat Heath Ledger-nek, A Sötét Lovagban nyújtott felejthetetlen Joker szerepéért.  Robert Downey Jr.-t már a legtöbben Vasemberként ismerik. Ez egy tipikus példa arra, hogy egy kitűnő színész hogyan válik “túszává” egyetlen szerepének. Ugyanakkor a színész bejelentette, hogy többé nem alakít Vasembert, hiszen 53 évesen már idiótán nézne ki, ha szuperhős jelmezbe bújna.

15. Glenn Close

15 színész, aki sose nyert Oscar-díjat, és rájöttünk miért

Legtöbben a Szörnyella De Frász alakításáért ismerik a színésznőt. De csak néhányan tudják, hogy Close mát 7 alkalommal volt Osca-díjra jelölve a 38 éve tartó karrierje során. Említésre méltó, hogy első 5 jelölése a 80-as években volt. Utána 2012-ben az Albert Nobbs című filmért, végül utoljára 2019-ben, A Férfi Mögött című filmben nyújtott alakításáért jelölték. A színésznő olyan nevek ellen versenyzett és kapott ki, mint Jessica Lange, Cher és Meryl Streep. 2019-ben a díjat Olivia Colman vitte haza A Kedvenc című filmben nyújtott alakításáért.

//Mink Olívia//

20 aljas és kegyetlenül jó főszerep … azaz akiket imádtunk utálni! (2020) II. rész

(Forrás: Brightside)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·