FILMEZZUNK.HU
A legjobb bűnügyi filmek

25 bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell

10162

A legjobb bűnügyi filmek

A krimi valamilyen bűntettel, bűnüggyel foglalkozó műfaj. Olvasás, filmezés közben olyan izgalomba kerülhet az ember, hogy képtelen letenni a könyvet, illetve leállítani a filmet, mert arra is sajnálja az időt, hogy kimenjen a konyhába egy bögre teáért! Aki szereti az izgalmakat, azoknak ajánljuk figyelmébe alábbi cikkünket. Íme 25 lebilincselő bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell!

Természetesen összeállításunk szubjektív, így lehet kifelejtettük kedvenc bűnügyi filmedet. Szerinted melyek a legjobb bűnügyi filmek filmtörténetünkben? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu Facebook oldalán!

25. Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

Fogságban (Prisoners, 2013)

24. Halálos hajsza (Running Scared, 2006)

Joey Gazelle (Paul Walker), a piti bűnöző azt a parancsot kapja a maffiától, hogy szabaduljon meg egy fegyvertől, amivel megöltek egy rendőrt. Joey ennek ellenére elrejti a pisztolyt a pincéjében, ahol Oleg (Cameron Bright), a fia egyik barátja megtalálja, és magához veszi azt. Oleg a fegyvert arra szeretné használni, hogy végezzen kegyetlen mostohaapjával, aki viszont egy másik maffia szervezet tagja. Oleg nyomában hamarosan ott liheg az orosz és az olasz maffia, valamint egy rendőr és Joey is.

Halálos hajsza (Running Scared, 2006)

23. Bronson (2009)

Michael Peterson egész életében arról álmodozott, hogy híres lesz. A forrófejű, huszonkét éves srác úgy gondolta, ennek legegyszerűbb módja, ha kirabol egy postahivatalt. Petersont azonban gyorsan elfogták és hét év börtönbüntetésre ítélték. Végül több mint harmincnégy évet töltött rács mögött, ebből harmincat magánzárkában. A hollywoodi sztár, Charles Bronson nevet is itt vette fel. Hírnevét fékezhetetlen természetével, túszejtő akcióival szerezte. Az Egyesült Királyság legerőszakosabb rabjaként tartották számon, aki nemcsak a fegyőrökre, de a társaira nézve is állandó veszélyt jelentett. Átváltozásáról, életéről több könyvet írt.

Bronson (2009) - Tom Hardy

22. Aszfaltdzsungel (The Asphalt Jungle, 1950)

Egy bűnöző betörési szakemberekkel együtt megtervezi a “tökéletes” ékszerrablást. Az akció után az egyik gengszter a zsákmánnyal kereket próbál oldani. Heves összetűzésre kerül sor, melynek a banda valamennyi tagja áldozatául esik.

Aszfaltdzsungel (The Asphalt Jungle, 1950)

21. Durr, durr és csók (Kiss Kiss, Bang Bang, 2005)

Harry a kisstílű tolvaj (Robert Downey Jr.) egyik rablása balul sül el, és egy színész meghallgatáson bújik el. A következő pillanatban már Hollywodban találja magát, miután leszerződtették egy nyomzó szerepére. Hogy felkészüljön a forgatásra, egy magándetektív (Val Kilmer) mellé helyezik, aki azonban nincs elragadtatva az ötlettől. Nem sokkal később feltűnik a színen a feltörekvő színésznő (Michelle Monaghan), aki körül egyre csak gyűlnek a hullák.

Durr, durr és csók 2005

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·