FILMEZZUNK.HU

Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

44163

Robert Downey Jr. legjobb filmjei

A Vasember a napokban ünnepli 58. születésnapját! Ennek apropóján összeszedtük, melyik az a tíz Robert Downey Jr. film, amit egyszer mindenképpen érdemes megnézned. A kétszeres Golden Globe-díjas szülinapos már több, mint 60 filmben volt jelen, így nagyon nehéz dolgunk volt, mikor arra vállalkoztunk, hogy összeválogassuk a legjobbakat. Íme listánk! Van, ami kimaradt, vagy amivel nem értesz egyet? Várjuk kommentben!

10. Terhes társaság (2010)

Peter Highman (Robert Downey jr.) eléggé izgatott, mivel nemsokára apa lesz, és szeretne időben hazaérni, még mielőtt a gyermeke világra jön. A hosszú, autóstoppolós utazáson rengeteg kaland éri, mindez egy nagyravágyó és kellemetlen útitárssal, a színész Ethan Tremblayjel (Zach Galifianakis) fűszerezve.

Terhes társaság (2010)

Tudtad, hogy…?

Az Acces Hollywood című műsorban Robert Downey Jr. azt mondta, hogy ezen a filmen dolgozni volt “a legdicsőbb élmény” egész karrierje során. A filmben Ethan a Két pasi meg egy kicsi című amerikai vígjáték-sorozat rajongója, és készít egy rajongói oldalt, amely valóban elérhető online.

9. A szólista (2008)

Steve Lopez (Robert Downey jr.) újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst (Jamie Foxx), az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül. Lopez megpróbál segíteni a hánytatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

A szólista (The Soloist, 2008)

8. A Zodiákus (2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

Tudtad, hogy…?

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben a Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

7. Trópusi vihar (2008)

Robert Downey Jr., Ben Stiller és Jack Black  olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rossz-fiúkkal találják szembe magukat.

Trópusi vihar 2008

Tudtad, hogy…?

Robert Downey Jr. nem akarta elvállalni a szerepet, mert nem találta helyesnek, hogy afroamerikainak sminkeljék a szereplőket. Később mégis elfogadta a felkérést, mert nagyon tetszett neki a forgatókönyv és szívesen játszott volna együtt Ben Stillerrel és Jack Blackkel.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·