FILMEZZUNK.HU
12 meglepő érdekesség a legendás George Lucas-ról

12 meglepő érdekesség a legendás George Lucas-ról

10817

George Lucas érdekességek

George Lucas amerikai filmrendező, producer és forgatókönyvíró. Olyan ikonikussá vált filmsorozatok kötődnek a nevéhez, mint a Csillagok háborúja vagy az Indiana Jones. Lucas a napokban ünnepli születésének a 79. évfordulóját, melynek alkalmából itt az ideje, hogy a kedves Olvasók is egy picit jobban megismerjék a filmvilág egyik legismertebb alakját.

George Lucas érdekességek

1. George Walton Lucas Jr. 1944. május 14-én született a kaliforniai Modestóban. Fiatalkorában autóversenyzőnek készült, majd súlyos balesete után figyelme másfelé terelődött.

2. A Modestói Főiskolára iratkozott be, mely kétéves képzést adott. Annak idején a gimnázium halálra untatta, és ez jegyein is megmutatkozott, ennek ellenére élénk érdeklődést mutatott a pszichológia és az antropológia iránt, valamint az írástechnikai órákat is vett. Jegyei javultak. A második év végén már könnyedén felvételt nyert a San Franciscó-i Állami Egyetem angol szakára, írói pályára készült.

George Lucas érdekességek

3. Filmes karrierje elején vágóként, világosítóként, majd segédoperatőrként dolgozott. Később tanársegédként vállalt munkát egy főiskola operatőri szakán.

4. Diákként több rövidfilmet is készített, ilyen volt az THX-1138: 4EB, mellyel első helyezést ért el az 1967-68-as National Student Filmfesztiválon.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·