FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a születésnapos Ian McKellen-ről

10 meglepő érdekesség a születésnapos Ian McKellen-ről

3473

Ian McKellen érdekességek

Sir Ian McKellen angol Golden Globe és Tony-díjas színész. Filmes karrierje mellett még napjainkban is gyakran fellép színházakban is. Legismertebb szerepe Gandalf volt, a Gyűrűk ura trilógiából, de az X-men filmekből is ismerős lehet, Magneto-ként. Jelenleg is aktív, legutóbb, 2019-ben A hazugság művészete című filmben szerepelt, ahol Helen Mirren partnere volt. Ian McKellen a napokban ünnepli 84. születésnapját, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerkedni vele.

"Minden jobb lesz, miután az ember felvállalja, hogy meleg" - Ian McKellen

1) Nem sokkal a születése után kitört a II. Világháború, amely bár személyesen nem érintette a családot, Ian majdnem belehalt egy betegségbe, mely örökre nyomott hagyott hangszálain.

2) Életét több szörnyű tragédia is gyökeresen megváltoztatta. Anyja 12 éves korában meghalt, apját 24 évesen vesztette el.

15 híres színész, amikor még igazán fiatal volt

3) Már az iskolás évei alatt színdarabokban szerepelt és később hihetetlenül sikeres színpadi karriert tudhatott magának, alakításaiért több ízben is a nívós Laurence Olivier- és Tony-díjjal jutalmazta a szakma.

4) Első filmes szerepeit 1969-ben kapta a Malomkő és a Nagy Alfréd című filmekben. Karrierje ezt követően meredeken ívelt felfele, többnyire történelmi filmekben láthattuk.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·