FILMEZZUNK.HU
Helena Bonham Carter érdekességek

10 dolog, amit nem gondoltál volna Helena Bonham Carter-ről

8845

Helena Bonham Carter érdekességek

Helena Bonham Carter karrierje kisebb szerepekkel indult, mára rengeteg filmjével és egyedi stílusával vált híressé. Férje Tim Burton, rendező. Leghíresebb szerepei többek között Ophelia szerepe Franco Zeffirelli Hamletjében, Marla Singer szerepe a Harcosok klubja című filmben, Bellatrix Lestrange szerepe a Harry Potterben, valamint Kate Croy Oscar-díjra jelölt megformálása A galamb szárnyaiban. A csodálatos színésznő a napokban ünnepli 57. születésnapját, melynek alkalmából itt az idő, hogy egy picit ti is jobban megismerjétek őt.

Helena Bonham Carter érdekességek

1) Nem volt könnyű gyermekkora. Mikor Helena öt éves volt, édesanyja súlyos idegösszeroppanást kapott, amiből három évig tartott felépülnie. Öt évvel édesanyja gyógyulása után édesapjánál idegdaganatot diagnosztizáltak, stroke-ot kapott, és félig lebénult, ezután kerekesszékbe kényszerült.

2) Helena semmilyen hivatalos képzésben nem részesült a színészet terén. 1979-ben megnyert egy íróversenyt, és a pénzből befizette magát a Spotlight színészi nyilvántartásába.

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

3) Első filmes főszerepét a Lady Jane (1986) című filmben kapta, mely vegyes kritikai fogadtatásban részesült. Az igazi áttörést azonban Lucy Honeychurch szerepe hozta meg számára az Szoba kilátással (1985) című filmben, melyet ugyan a Lady Jane után forgattak, azonban előbb mutatták be.

4) Korai karrierjének egyik csúcspontja volt Kate Croy alakítása A galamb szárnyai (1997) filmváltozatában, melyet hatalmas nemzetközi elismerés fogadott. Alakításáért megkapta első Golden Globe-díját, illetve Oscar-jelölését.

Helena Bonham Carter érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·