FILMEZZUNK.HU
10 dolog, amit nem gondoltál volna Carey Mulligan-ről

10 dolog, amit nem gondoltál volna Carey Mulligan-ről

3001

Carey Mulligan érdekességek

Carey Mulligan angol színésznő, első szerepét 2005-ben kapta a Büszkeség és balítélet című, Joe Wright-rendezte drámában. Azóta olyan filmekben fordult meg, mint az Egy lányról, A szégyentelen, A nagy Gatsby és a Llewyn Davies világa. Legutóbb Az ígéretes fiatal nő című filmben szerepelt, amelyet többszörösen is Oscar-díjra jelöltek. Alábbi cikkünkben az egyre nagyobb hírnévre szert tevő Mulligan-ről tudhattok meg egy picit többet.

Carey Mulligan érdekességek

1) Carey Hannah Mulligan 1985. május 28-án született a londoni Westminsterben, középosztálybeli családba. Édesapja, Stephen eredetileg Liverpoolból származik, édesanyja, Nano pedig Llandeilóból, Nyugat-Walesből, dédnagyapja Írországból emigrált.

2) Egy idősebb testvére van, Owain, aki a brit haderőnél dolgozik mint kapitány, Irakban és Afganisztánban szolgált. Anyjuk egyetemi tanár, édesapjuk hotelmenedzser. Hároméves korában családjával Németországba költöztek Stephen munkája miatt, ez alatt az idő alatt Düsseldorfban járt iskolába, végül nyolcévesen visszaköltöztek Angliába.

Carey Mulligan érdekességek

3) Már tizenéves korában számos színdarabban tűnt fel, még csak tizenhat éves volt, amikor az V. Henrikben Kenneth Branagh mellett kapott szerepet, akivel a 2005-ös Büszkeség és balítélet forgatásán is alkalma volt együtt játszani.

4) Karrierjében az áttörést a Johnny Depp nevével fémjelzett Közellenségek (2009) és az Egy lányról (2009) című film hozta meg. Utóbbiban nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték, valamint a legjobb női főszereplő kategóriájában átvehette a BAFTA-díjat.

Carey Mulligan érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·