FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood legjobb filmjei

A 10 legjobb Clint Eastwood film, amit mindenképpen látni kell

57948

6. Egy maréknyi dollárért (Per un Pugno di Dollari, 1964)

A lerongyolódott pisztolyos ember, Joe megérkezik a mexikói határ melletti San Miguelbe. A várost két, egymás ellen gyűlölködő család uralja: a mexikói Rojo testvérek pálinkafőző csoportja és az amerikai Baxter család, akik viszont fegyverrel kereskednek. Joe mindkét csoport szolgálatába áll, sőt tovább hecceli őket egymás ellen.

Egy maréknyi dollárért (Per un Pugno di Dollari, 1964)

5. Gran Torino (2008)

Walt Kowalski (Clint Eastwood) nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket. De Walt Kowalskinak szigorú erkölcsei is vannak. Ha úgy látja, bántanak valakit, annak segít. Még akkor is, ha egy egész bandával kell szembeszállnia: nagyon hisz az ökle, a puskája és az őszintesége erejében. De éppen azért, mert megvéd egy kínai lányt, ez a mogorva vénember összeismerkedik egy kínai családdal – és fokozatosan meg is barátkozik velük…

Gran Torino (2008)

4. A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Robert Kincaid (Clint Eastwood) a National Geographic fotósa. Megbizatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson (Meryl Streep), az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nő, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·